Mit csináljak hogy ne legyek irigy?
Nekem sem jó ez, hogy rokonok barátok sikereire irigykedem.
Mit csináljak, hogy ne legyek irigy?
Én most megmondom azzal, hogy rájössz nem fogsz kb semmire menni.
Mert nem rá kell jönni, hanem azt még meg is kell oldani és ha megtudnád oldani nem kerültél volna ilyen helyzetbe.
Én velem is előfordul időnként, de szerencsére valahogy mindig tudtam ezt magamban kezelni. Úgy vagyok vele, hogy amúgy fene se tudja, hogy az illetőnek akire irigy vagyok, amúgy meg milyen élete vagy gondolatai vannak. Lehet, hogy csak a felszínt látom. Sokan amúgy sem beszélnek a problémáikról, bizonyos gondolataikról, úgyhogy simán lehet, hogy meglepődnék bizonyos dolgokon ha többet tudnék.
A másik meg, hogy az életnek több területe is van. Az egyik területen lehet sikeres és elégedett, de úgy is van olyan terület amivel meg nem. Lehet, hogy nekem meg pont az a terület jó színvonalú, ami meg a másiknak hiányzik. Remélem érhetően el tudtam magyarázni. Arra mondom, hogy nem minden fekete és fehér, Simán lehet, hogy akire irigykedem, pont van valami az életemben, ami meg neki hiányozna.
A harmadik meg, hogy engem mindig is tudott vigasztalni, hogy lehetne rosszabb is.
Tudom sablonos dumák ezek, pedig nem vagyok valami optimista bogár, de ez olyan, hogy valakinek ez jön be irigység ellen, valakinek más.
Szerintem az irigység kicsit félre van értve.
Amit irigységnek hívunk a köznyelvben az az is hogy rohadjon meg a szomszéd tehene meg az is hogy dejó neki, én is sikeres akarok lenni.
Én inkább az utóbbit szoktam érezni de ezt is irigységnek hívják szerintem, de ebben semmi rossz sincs.
Próbálj inspirációként tekinteni rájuk és vágj bele valamibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!