Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak hogy ne legyek...

Mit csináljak hogy ne legyek irigy?

Figyelt kérdés

Nekem sem jó ez, hogy rokonok barátok sikereire irigykedem.

Mit csináljak, hogy ne legyek irigy?

jún. 21. 18:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg több eredmény elérni akkor talán más lesz...
jún. 21. 18:23
 2/13 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
93%
Az már egy nagyon jó dolog, hogy felismerted ezt a rossz tulajdonságodat. Azt kéne tisztáznod magadban, hogy miért is vagy irigy, mi az igazi indok, ami irigységet szül benned.
jún. 21. 18:27
 3/13 anonim ***** válasza:
11%

Én most megmondom azzal, hogy rájössz nem fogsz kb semmire menni.

Mert nem rá kell jönni, hanem azt még meg is kell oldani és ha megtudnád oldani nem kerültél volna ilyen helyzetbe.

jún. 21. 18:33
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Én velem is előfordul időnként, de szerencsére valahogy mindig tudtam ezt magamban kezelni. Úgy vagyok vele, hogy amúgy fene se tudja, hogy az illetőnek akire irigy vagyok, amúgy meg milyen élete vagy gondolatai vannak. Lehet, hogy csak a felszínt látom. Sokan amúgy sem beszélnek a problémáikról, bizonyos gondolataikról, úgyhogy simán lehet, hogy meglepődnék bizonyos dolgokon ha többet tudnék.

A másik meg, hogy az életnek több területe is van. Az egyik területen lehet sikeres és elégedett, de úgy is van olyan terület amivel meg nem. Lehet, hogy nekem meg pont az a terület jó színvonalú, ami meg a másiknak hiányzik. Remélem érhetően el tudtam magyarázni. Arra mondom, hogy nem minden fekete és fehér, Simán lehet, hogy akire irigykedem, pont van valami az életemben, ami meg neki hiányozna.

A harmadik meg, hogy engem mindig is tudott vigasztalni, hogy lehetne rosszabb is.

Tudom sablonos dumák ezek, pedig nem vagyok valami optimista bogár, de ez olyan, hogy valakinek ez jön be irigység ellen, valakinek más.

jún. 21. 18:33
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Valsz amiatt vagy irigy, mert a saját életeddel nem vagy elégedett. Ha azt rendbeszeded elmúlik az irigység is.
jún. 21. 18:41
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
koncentrálj a saját életedre, érj el sikereket
jún. 21. 19:03
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az irigység kicsit félre van értve.

Amit irigységnek hívunk a köznyelvben az az is hogy rohadjon meg a szomszéd tehene meg az is hogy dejó neki, én is sikeres akarok lenni.

Én inkább az utóbbit szoktam érezni de ezt is irigységnek hívják szerintem, de ebben semmi rossz sincs.

Próbálj inspirációként tekinteni rájuk és vágj bele valamibe.

jún. 21. 19:18
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én bevallom baromi irigy voltam régen. Most is elfog néha de az a dejó neki, nem a .... meg féle irigység. Nálam tudni kell hogy szegény családból jöttem, ami végül kb szét is hullott..azóval sokminden történt. Ha azt láttam hogy valakinek sikerül valami mérges voltam mert úgy ereztem mekkora mázli, vagy csak jó családba született ( mondjuk ez nagy elöny de nem minden) stb. És mérges voltam higy nekem miért nem sikerül semmi. Apamék olyanok voltak hogy világ életükben mást hibáztattak , mindenki oka volt annak hogy nem boldogultak csak kb ők nem. Na én is ezzel a szemlélettel kezdtem az életem ( megjegyzem 0 segítséggel). Aztán jópár év kellett hogy ezt leküzdjem. Próbálkoztam én változtatni a helyzetemen de fejben ugyanaz a szerencsétlen voltam végig. És tényleg a balszerencse is üldözött, tuti van ilyen higy bevonzza az ember..Sok pofon és idő kellett hogy rájöjjek rajtam , a mentalitásomon nagyon sok múlik. Ahogy ez jobb lett úgy lettem kevésbé irigy másokra. Nem mondom hogy minden szuper, de lényegesen jobb. Szóval ha te is hasonló vagy, rakd rendbe magad mentalisan, jelölj ki célokat, és csináld végig. Én ott rontottam el hogy hiába volt célom, elpicsogtam hogy úgysem sikerül, fejben teljesen a negatívba éltem bele magam, ( nyilván így nem is sikerült) és utaltam azt akinek összejött ugyanaz a vizsga vagy egy lehetőség, bármi.
jún. 21. 20:39
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell senkinek sem ámítania magát, igen is az élet sokszor nem egyenlő lapokat ad és ez miatt ha ideges vagy vagy bármi egyéb negatív érzelem társul hozzá akkor az csak reális rálátás nem pedig ámítás
jún. 21. 20:44
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne azon töpreng, hogy ne legyél irigy, hanem azon, hogyan érhetsz el te is olyan sikereket, amilyenekre vágysz.
jún. 21. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!