Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hozzá lehet szokni valaha is...

Hozzá lehet szokni valaha is a honvágyhoz, ha az ember külföldön él?

Figyelt kérdés
10 éve élek kint lassan Franciaországban a férjemmel. Sajnos a családom otthol él Magyarországon. Évente max 2 utazunk haza. Utóbbi időben jobban megvisel a honvágy, főleg akkor amikor vissza kell jönnöm ide. Meg lehet ezt valaha is szokni?

jún. 16. 23:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
74%

Egy pillanatig nem volt és nincs honvágyam.

A barátnőm hiányzik - nagyon! - de akárhányszor hazamegyek csak megerősít, hogy véletlenül se akarjak hazaköltözni.

Szép hely Magyarország, ezt nem vitatom csak élhetetlen.

Nincs alkalom, hogy ne kötne belém legalább 4-5 férfi a Keletiben (de múltkor konkrétan majdnem megvertek a Szigony utcában), ne jönne oda csöves, kéregető, a közlekedés egy fos, és sorolhatnám.

Hiába él otthon a családom, és hiányzik a legjobb bartnőm, ezek az "apróságok" újra meg újra megerősítenek milyen jól döntöttem, amikor elhúztam az országból.

jún. 17. 09:28
 12/18 A kérdező kommentje:
#11 ezzel én egyet is értek. Ezért is egy ördögi kör ez az egész, mert otthol nem tudnék ennyi mindent megengedni magamnak, de viszont a pénz sem minden. Amikor ide ki költöztem vlhogy könnyebb volt, nem értem hogy miért 10 év után kezdek így érezni. Elég sz** a helyzet otthol, a kormány miatt is a fiatalok erre kényszerülnek. Csak így hát családok szakadnak szét. Bosszantó
jún. 17. 09:34
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
17 éve élek Angliában. Nekem konkrétan honvágyam nincs, csak anyám hiányzik (már nagyon idős).
jún. 17. 11:55
 14/18 anonim ***** válasza:
69%
11 válaszolo én is igy érzem 4 év alatt 2 mentem vissza magyarországra 3 napra annyi böven elég IS Volt.
jún. 17. 16:23
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem volt honvágyam.
jún. 17. 16:33
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
5 éve vagyok kint, nincs honvágyam. Sőt, alig várom, hogy vissza, az az haza érjek végre. Elég nekem az a pár nap.
jún. 19. 17:17
 17/18 anonim válasza:
10 éve élek az Egyesült Államokban, a férjem amerikai (miatta költöztem ki). Évente 2x látogatok haza Magyarországra (rendszerint áprilisban és októberben), a szüleim már idősek, nagyon hiányoznak. Hiányzik még Budapest is úgy egy az egyben (ott éltem mindig is, amíg Mo.-n éltem). Mindig könnyes szemmel nézem, amikor a repülő elkezd ereszkedni Budapest felett. Mindig is volt honvágyam, de mostanság nagyon erős.
okt. 24. 13:18
 18/18 anonim ***** válasza:
51%

Én is pont ezen gondolkoztam. Elmegy az elet hogy nem talalkozunk eleget. De rá kellett jönnöm, hogy a szeretteim is hibásak voltak. Sose jöttek hozzám, csak a kifogást keresték.

A te szeretteid miért nem mennek hozzád látogatóba? Meg lehet oldani csak akarni kell. Én azt látom hogy az otthoniaknak tök kényelmes hogy külföldről mászkál haza az ember, ők viszont akkor sem utaznak ha azt mondjuk nekik, hogy kifizetjük a repülőjegyet. Csak időben meg kell venni, nem az utolsó pillanatban, úgy olcsó a jegy. Neha olyan jó áron van hogy egy magyar fizetésből is simán meg lehet venni. Nem egysuerre 5 embert, hanem pl a szülőket egyszerre, ha van testver akkor őt külön. Ha van gyerek akkor egy szobába rakni őket arra az időre, ha pl házban van nappali akkor ott os lehet aludni, vagy egy rokonnál elszallasolni. 2 hetet simán el lehet így lenni. Közben eljarhatsz dolgozni tehát nem kell szabadságot követnek. Mire hazaersz ők ott vannak. Akkor az évi 2 mindjárt 3 alkalom lenne amikor látnád őket.

dec. 10. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!