Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hozzá lehet szokni valaha is...

Hozzá lehet szokni valaha is a honvágyhoz, ha az ember külföldön él?

Figyelt kérdés
10 éve élek kint lassan Franciaországban a férjemmel. Sajnos a családom otthol él Magyarországon. Évente max 2 utazunk haza. Utóbbi időben jobban megvisel a honvágy, főleg akkor amikor vissza kell jönnöm ide. Meg lehet ezt valaha is szokni?

jún. 16. 23:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
92%

Szia igen meg lehet.

Én 16 èvet éltem Svájcban.

És csak a végén kezdtem igazán jól érezni magamat.

És amikor kezdtem jól érezni magamat akkor jött egy szitu ami miatt haza kellett jönnöm.

De nagyon hiányzik...

jún. 16. 23:42
 2/18 A kérdező kommentje:
Csak mindig eszembe jut, hogy ez mennyi lemondással is jár.. Főleg, hogy nem vagyok ott, nem vagyok a családom életének a mindennapi részese. És múlnak az évek, ők is öregszenek. Nehezen megy egyre inkább az hogy távol vagyok a szereteimtől. Persze, szeretem a férjem és semmi pénzért nem adnám őt senkinek. Csak néha nehéz
jún. 16. 23:46
 3/18 anonim ***** válasza:
56%
Francia a férjed?
jún. 16. 23:48
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi 7 és fél éve élünk külföldön. És ahogy kialakult a kinti életünk (barátok, programok stb) úgy tűnt el a honvágy.
jún. 16. 23:54
 5/18 A kérdező kommentje:
Magyar a férjem. Az ő családja itt él kint
jún. 16. 23:55
 6/18 anonim ***** válasza:
81%

Kint is meg kellene próbálnod kapcsolatokat teremteni. Azért van honvágyad, mert úgy éled meg, hogy kint csak a férjed van, míg mindenki más meg Magyarországon. Ha kint is lesznek barátaid, akkor nem lesz ilyen éles a különbség.

(Amúgy ha a családod hiányzik, az szó szerint még nem "honvágy").

jún. 17. 00:03
 7/18 anonim ***** válasza:
70%

Nekünk sosem múlt el. 6 évet éltünk külföldön, voltak kint "barátaink" is, akikkel összejártunk, de akkor sem, nem szerettünk kint lakni, honvágyunk volt, egyszerűen nem ugyanaz, mint itthon rendszeresen élőben találkozni a családdal és 10-15+ éves barátokkal.

Alapvetően is csak azért mentünk ki, hogy anyagilag összeszedjük magunkat, nem is tudtuk elképzelni, hogy kint maradjunk.

jún. 17. 06:25
 8/18 anonim ***** válasza:
84%
12 éve élek külföldön, az az otthonom, soha nem volt honvagyam.
jún. 17. 06:31
 9/18 anonim ***** válasza:
83%

nekem nincs honvágyam ,jol ėrzem magam itt ahol lakunk .

mikor ki költöztünk egy darabig volt de utåna elmult.

jún. 17. 06:34
 10/18 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy másként érezném magam ha itt volnának az otthoniak is velem. Akkor nem is nagyon mennék haza.
jún. 17. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!