Jó ötletek? 3 gyermekről lenne szó. Nemtudom mit csináljunk.
ma átkell mennem unokatesómékhoz,és vigyáznom kell rájuk,mert nem lesz otthon se a keresztapukám se a keresztanyukám,akik ugye az unokatesóimnak a szülei.
ugy fél5ig ott leszek.
2 fiú az egyik 5.es 11 éves
a másik fiú 9 éves és 4.es.
és van egy kislány aki még ovis, és ő 5 éves.
és mit csináljunk,valami jó játék ötletek,mert a két fiő képes lesz a gépnél ülni egész nap,én viszont szeretnék valami jó programot ami mindhhármójuknak szórakoztató.
ötletek? (ha lehet ne olyat hogy társas,vagy hogy fogócska!)
és a legnagyobb fiunak diétáznia kell,és szeretnék valami finom de mégis egyszerű diétás ételt késziteni,erre ötletek?:)
köszönöm előre is 14/Lány
Nem semmi, hogy rádbízzák a három gyereket, miközben még magad is gyerek vagy... Azért nagy felelősség ez. Egyébként szép tőled, hogy elvállaltad őket, aranyos csajszi lehetsz.
Szerintem a gyerkőcök már rég kitalálták, hogy mit játsszatok:))
De megnézhettek valami jó filmet, ami mindenkit érdekel, vagy vetíthetsz diafilmet, olvashatsz mesét, legózhattok, babázhattok... és annyira nagyon jó társasjátékok vannak, esetleg kártyajátékok, amiben mindenki részt vehet. Bábozhattok, lehet valami "gyerek" activity-t kitalálni... számtalan lehetőség van.
filmnézés, kártyajátékok (uno, ha van, vagy egyszerűbb játékokat taníthatsz nekik, mint a 21-ezés, pasziánsz), rajzverseny.
vagy olyasmik, hogy eljátsszátok, hogy valamelyikőtök tanár, a többiek meg diákok, és egy-egy órát tartotok felváltva, aztán egyszerű kérdésekkel "vizsgáztok" (butaságokat is lehet ám kérdezni!). és mindenki kap egy müzliszeletet vagy egy finom édes gyümölcsöt a végén, amiért jó válaszokat adott. nem tudom, ez mennyire hülyeség, mi elvoltunk vele órákig a ti korotokban. :)
ja, vagy barkochbázni is lehet! érdekesebb úgy a játék, hogy kimegy egyvalaki, és megbeszélitek ti bentmaradók, hogy aki kiment, az mondjuk Miki egér, és mikor visszajön kérdezgeti, hogy élő személy vagyok-e, kitalált, rajzfilmfigura, filmszereplő, van-e kék-piros ruhám (mint Supermannek), és olyanokat találtok ki az illetőnek, aki kiment, akit szeret. például ha a fik szeretik Batmant vagy Pókembert, vagy bárki mást, Robert de Nirót, akkor azt kell kitalálnia, hogy ő Batman. például :)
ezzel mi a mai napig elszórakozunk napokig :D 22L
csináljatok sógyurmát és abból közösen gyurmázzatok valamit.
Figyelem: sógyurmából nem csak édibédi dolgokat lehet csinálni. Létezik sógyurma maszk is. Keress rá a neten.
Ha megszárad utána ki lehet festeni.
ilyesmi lenne a sógyurma maszk is.
ha nem az utolsó pillanatban szóltál volna leírtam volna hogyan kell csinálni.
Na csak ügyesen.
Ha érdekli őket a művészet,akkor rajzoljatok,fessetek.Csinálhattok őszi díszeket a lakásba (ennek még a szülők is örülnének).Én régebben pl. néhány szép őszi falevelet szedtem az utcán és azt átrajzoltam,kiszíneztem vagy éppen "befestettem" és rányomtam egy papírra:)
Nézzetek megy egy filmet,amit mindenki szeret.
Mesélj nekik (nem feltétlenül kell igazi mesét felolvasnod,bár ez is jó.Akár mesélhetsz az iskoládról,a barátaidról is).
Játszahttok ki mit tudosat is.Pl. népszerű magyar dalokat kell elénekelni.Az interneten fent vannak a szövegek (www.zeneszoveg.hu) és a www.youtube.com-on pedig fent vannak a dalok,akár karaoke változatban is:)
A kajáról...Nos,csinálhatnál gyümölcssalátát.Egészséges,finom és a gyerekeket is be lehet vonni.Na persze nem arra gondolam,hogy ők vágják fel a gyümölcsöket,de segíthetnek összekeverni,megteríteni stb:)
Ha szép,napsütéses idő van felétek is menjetek ki egy kicsit.Bár már hideg van, nap még süt és ki kell használni az alkalmat,hogy kint legyetek a szabadban.Sétáljatok egy nagyot a környéken,vagy ha van a városban 1-2 nevezetesebb dolog sétáljatok el oda,mesélj nekik a nevezetességről vagy akár a város történetéről.Ez nagyon izgalmas tud lenni!Vagy menjetek el egy játszótérre.
15/L
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!