Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túl sokat költök mikrotranzakc...

Túl sokat költök mikrotranzakcióra így emiatt már többször kerültem bajba és vesztem össze a szüleimmel. Hogyan tudnám visszafogni ezt az egészet?

Figyelt kérdés
Nem érzem már a súlyát sem annak hogy mennyit költök egy hónapban ezekre pedig nem tehetném meg a pénzügyi helyzetem alapján.
2024. jún. 5. 12:24
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Kezd el írni a kiadásaidat egy táblázatba és akkor látod, hogy hogyan áll éppen a havi költésed.

Én ezt mindig bevetem, amikor úgy érzem, hogy sokat költök, vagy ha spórolni kellett valamiért. Én több kategóriába írtam, és már egy hónap után kiderült, hogy mire megy el a pénz.

2024. jún. 5. 12:30
 2/26 A kérdező kommentje:
Szoktam ezen gondolkodni hogy ezzel fel kellene hagyni ezzel de mégsem megy. Így nem tudok pénzt megtakarítani mert mindig kell valamire.
2024. jún. 5. 12:32
 3/26 anonim ***** válasza:
23%
Tiltsd le a bankkártyát, használj készpénzt. Így mindent meg tudsz venni ami az élethez kell, de a hülyeségeket nem.
2024. jún. 5. 12:35
 4/26 anonim ***** válasza:
97%
Nem letiltani kell, hanem megtanulni beosztani a pénzt.
2024. jún. 5. 12:36
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Én le szoktam venni a kártyámról, azt amit félre szeretnék tenni. Mivel azzal nem tudok online fizetni, így megmarad.

Régen aliexpresszen csesztem el több százezret legtöbbször hülyeségekre, vagy olyan dolgokra, amit végül nem is használtam, pedig én se engedhettem meg magamnak.

Én kompenzáltam ezzel a depresszióm/ unalmam/ szorongásom vagy már én se tudom mimet. Csak akkor éreztem magam boldognak, ha jött valami. Ez tudom, hogy hülyén hangzik, de sokmindenkivel megesik. Valaki a ruhákkal van így, valaki a kajával valaki meg játékokkal. Kényszeresen veszünk olyan dolgokat, azért, hogy “boldogabbnak” érezzük magunkat. Addig vagyunk boldogok, amíg megkapjuk, utána szinte egyből eltűnik az érzés, és úgy érezzük, hogy újra kell az az apró boldogságlöket az unalmas hétköznapjainkba.

Nem ismerlek, lehet Veled ez máshogy van. De ha Te is kompenzáció céljából vásárolsz, akkor meg kell keresned a probléma forrását, és azon változtatni.

2024. jún. 5. 12:57
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Mennyit költesz pontosan mondjuk egy hónapban?
2024. jún. 5. 13:00
 7/26 A kérdező kommentje:
Igen, kompenzáció miatt veszek valamit hogy jobb legyek. Rosszul érzem magam ha nem ez történik. Szüleim pont emiatt készítem ki pedig nem ezt érdemlik. De mégis ösztönöz az hogy vegyek ezt-azt mert különben a lemaradás rossz érzése tölt el.
2024. jún. 5. 13:02
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Fejben kell eldöntened, hogy nem attól leszel valaki, hogy mid van.

Tudom, hogy ez közhely, de így van.

Bár azt is tudom, hogy nehéz sokszor így látni a dolgokat.

2024. jún. 5. 13:06
 9/26 anonim ***** válasza:
91%

"Igen, kompenzáció miatt veszek valamit hogy jobb legyek. Rosszul érzem magam ha nem ez történik."

Költsd pszichológusra, jobban jársz vele!

Ez olyan, mint a szenvedélybetegség.

2024. jún. 5. 13:08
 10/26 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem mindkettő megoldást alkalmaznod kell. Egyrészt gördíts akadályt magad elé, hogy ne tudd elverni a pénzt (tartsd készpénzben, megtakarítási számlán, akár tiltsd le a kártyát). Ez egy rövid távú kényszermegoldás.

És ezen kívül fejben is tedd rendbe a dolgokat. Akár pszichológus segítségével.

2024. jún. 5. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!