Férjem nővére már többször lopott tőlem / tőlünk. Nem tudom hogyan akadályozzam ezt meg a továbbiakban mert elég sokat járnak hozzánk. Hogyan kéne szóba hozni férjemnél, hogy ne haragudjon meg rám?
Volt már, hogy ruhákat lopott, órát, igazándiból kb bármit ami bele fér a táskájába..vagy nem veszünk észre azonnal.
Nem sokan járnak hozzánk, mi sem vagyunk gazdagok, és ők sem szegények, nem szorulnának rá. Értékét nézve a viszonylag drágább dolgokat viszi el. Azt tudom, hogy mindenünkre irigy a testvére. A férje nagyon rendes róla nem tudom elképzelni.
Férjemmel a testvére nagyon jó kapcsolatban van ezért is félek mi van ha szóba hozom és nem fog nekem hinni párom. Bizonyítani nyilván nem tudom, férjem nem tartja számon milyen dolgaim vannak szóval neki nem tűnik fel ha eltűnik valami. A saját cuccait sem tudja számontartani
Mi a legjobb megoldás egy ilyen helyzetben?
1: Ha van egy csöpp esze, akkor nem pakolja ki jól látható helyre az ilyen holmikat.
De ha tegyük fel, ki is pakolja: hogy, mivel, hogyan, miként bizonyítsa a kérdező, hogy az a szóban forgó akármi, ami épp ott van a tolvaj polcán, annak ő a jogos tulaja? Rendőrség előtt - ha nincs a lopásról felvétel, vagy bizonyíték, ujjlenyomat, akkor az egyik ember szava a másik ellen, sakk-matt.
Ahhoz meg, hogy turkáljon nála, ahhoz meg neki nincs joga. (Sőt, nyomós, megalapozott gyanú hiányában a rendőrségnek sincs csak úgy, csakis házkutatási paranccsal, azt meg nem adnak csak úgy minden szir-sz*rra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!