Szerintetek helyes ennyi pénzt elkérni rezsire egy gyerektől?
1 anya 3gyerek
3 kereső 1 tanuló, havi rezsi fejenként 30ezer ft.
nagyobbik gyerek 25 kisebbik 20 éves!
Így kell csinálni? NEM
Lehet így csinálni? IGEN
Helyes így csinálni? NEM TUDOM
Meg kell élni, finanszírozni kell valahogy a jelenlegi megélhetést. Közben ki kell építeni a lehetőséget, hogy a gyerek képes legyen kirepülni a fészekből, és közben megtanulja mindazt, ami ehhez fontos. NEm tudom, hogy a ti helyzetetekben mi a jó megoldás (valószinúleg nem csak egy jó megoldás van). Ti látjátok át, ti éltek benne a szituban. Felnőtt emberek vagytok, meg tudjátok beszélni egymás között, de a szülőé a döntés joga és felelőssége. Nem tudom, mit csinálnék az anya helyében, és nincs jogom ismeretlenül megitélni őt. Ha a gyerek számára nem elfogadható a megoldás, és nem tudtok közös nevezőre jutni, akkor el lehet költözni.
fantasztikus, hogy lepontozták azokat, akik amellett voksoltak, hogy a "gyerek" szálljon be a közös költségekbe, és esetleg reálisnak tartják az összeget.
szerintem is be kell szállni, lehetőségekhez mérten. Nem kéne 20 év felett, ha az ember dolgozik, a szülők pénzén élnie. Az már egy más kérdés, hogy a szülő mit kezd a pénzzel. Az enyémek félrerakták nekem, mint később kiderült. Én is ezt fogom csinálni. Meg kell szokja az ember (akárki akármit mond), hogy nem annyiból gazdálkodik, amennyit melóhelyén megkap. És pontosan a hozzáállást kell elsajátítsa, hogy KÖZÖS teherviselés van, ha valakivel egy családban élsz.
kutyaszaporító vagy?
a két kismacskám többe kerül 1 hónapban...
pedig nem royal caninnal etetem.
Ha valaki nagyon rá van szorulva, akkor illik és kell hazaadni. 30 ezer pedig nem olyan nagy összeg.
Ha viszont jól állnánk anyagilag, én nem kérnék pénzt a gyerekemtől, de csakis akkor, ha valamit csinál. Dolgozik (legalábbis folyamatban van az álláskeresés) vagy tanul. A semmittevést nem bírom.
4 ember, kutyák, kertes ház rezsijére ez elég reális.
Gondolom ha apa is lenne kevesebet kéne azért fizetnek a barátaid kevesebett mert ha van egy fő kereső könyebb. Egy felnött férfi többet keres mint egy nő vagy 2 fiatal.
Amúgy próbáld meg hogy nem kézpénzt adsz hanem te adod fel valamelyik számlát, vagyél 1 nagy csomag mosóport...
Így nincs az az érzés hogy lehuznak, látneád mi mennyi, és megtanulnál gzdálkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!