Szerintetek helyes ennyi pénzt elkérni rezsire egy gyerektől?
1 anya 3gyerek
3 kereső 1 tanuló, havi rezsi fejenként 30ezer ft.
nagyobbik gyerek 25 kisebbik 20 éves!
Nálunk sem kérnének tőlem soha pénzt szüleim. Ők segítenek, amennyit tudnak. Ők is ezt mondják, hogy nekik már van mindenük, és tudják milyen nehéz fiatalon elindulni az életbe.
De ezt te érzed szerintem, meg te tudod, milyen az anyagi helyzete, hogy tényleg szüksége van-e erre a pénzre, vagy csak kihasznál. Mondjuk egyedülálló anyaként gondolom azért nem áll olyan jól, hogy 3 felnőtt gyereket eltartson.
ez egy kívülállónak roppant egyszerű kérdés.
ha rá van szorulva a szülőd akkor normális, mert ha dolgozol akkor ez a minimum, nehogy már anyuka-apuka halálra dolgozza magát stb....
viszont ha nem szorul rá, akkor sem ítélem el, mert "közös teherviselés van". nem ítélem el, de én biztosan nem kérném el, ha nem szorulnék rá, mivel a gyereket támogatni kell, nem belőle élni.
de azért bonyolult kérdés. mert ha nem is szorul rá, és mondjuk ti "linkek" vagytok és szülők úgy látják, hogy szórjátok a pénzt akkor talán így próbál tanítani-leckéztetni.
de még az is lehet, hogy elkéri és félrerakja, én nem tudom pontosan, sok minden lehet.
de ha rászorulnak akkor ez a minimum!
23f
,,egy gyerektől"
ezek felnőtt emberek... persze ha egyetemre járnka és azt is fizetni kell, akkor más a helyzet
Ha valóban CSALÁD vagytok, biztosan tisztában van mindenki az anyagi helyzettel, amiből működik egy háztartás.Vannak, akik előnnyel indulnak a felnőtt korral, mert a családi háttér megengedi, hogy amikor keres már a gyerek, magára költhesse. De sokan vannak, ahol gond a megélhetés. Ha valaki ilyen helyen felnőttként már dolgozik, muszáj nélkül is éreznie kellene, ő mennyivel tud hozzá járulni a mindennapi élethez.
Bizony, nem valami jó érzés látni, hogy a másik csak magára tudja költeni a keresetét, te meg nem. De a NAGY életben is szembesülünk azzal, hogy éppen egy adott embernek nincsenek anyagi gondjai, mert valamiért kimagaslóan jól keres,a másiknak pedig a minimál bérből kell fenntartania magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!