Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám végleg lezárni...

Hogyan tudnám végleg lezárni a kapcsolatot a családommal és elfelejteni őket?

Figyelt kérdés
Nagyon lekezelőek, annyit nem tudnak írni a születésnapomra, hogy boldogat… de ha kell valami, akkor egyből hívnak vagy írnak. Szívem szerint soha többet nem beszélnék velük, de mégis érdekel, hogy mi van velük, hogy vannak és nem akarom, hogy megsértődjenek rám, mert akkor megint én lennék a rossz mindenki szemében. Mit csináljak, hogy le tudjam őket zárni végleg és ne kacsintgassak vissza feléjük? Tegnap volt a születésnapom, egyedül anyám köszöntött fel…
máj. 20. 11:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%
Elhatározás és kőszív feléjük. Ha valami nem tetszik nekik és számon kérnek akkor utoljára elmondod, hogy mit miért. Ha nem értettek ebből sem csókolom. Nehéz, de ez van.
máj. 20. 11:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Addig, amíg nem akarod, hogy megsértődjenek rád, addig sehogy. Amíg félsz attól, hogy megsértődnek, és ettől te érzed magad rosszul, addig rettegsz tőlük. A markukban tartanak. Majd ha ezt már magadban eldöntötted, hogy nem hagyod, mert értékes felnőtt vagy, na majd akkor.
máj. 20. 12:05
 3/11 A kérdező kommentje:
Igazatok van, de miért érzem így magam? Semmi jót nem kaptam tőlük, csak rosszat, akkor miért nem tudok haragudni rájuk?
máj. 20. 12:16
 4/11 anonim ***** válasza:
89%
Csináld már könyörgöm, ne ezen gondolkozz!
máj. 20. 12:19
 5/11 anonim ***** válasza:
89%
Minél tovább húzod annál nehezebb lesz. Just do it!
máj. 20. 12:40
 6/11 anonim ***** válasza:
87%

Egyrészt az együtt töltött hosszú idő miatt. Ebbe nőttél bele, köztük vagy otthon. A leválás az önállóság felelősségével jár. Egyedül érzed magad, megszűnik a kerítés, ami ha rozsdás is volt és billegő, mégiscsak nekitámaszkodhattál. Az új, ismeretlen félelmetes, embert próbáló. Viszont jó, mert szabad leszel, nyugalomban, és a lassú sikereid hatására felépíted a mostanáig gondosan lerombolt önbizalmadat.

Ajánlom a pszichoforyou oldalt, nagyon jó, közérthető, de szakszerű cikkek vannak benne ilyen mért viselkedek így témákban.

máj. 20. 12:41
 7/11 anonim ***** válasza:
78%
Azért mert ha gyerekként haragudtál rájuk akkor valószínűleg azt a picike kis szeretetet is megvonták Tőled ami kellett a túlélésedhez. Nehéz amúgy, ugyanebben a szituban vagyok. Én annyit elértem hogy apámmal már kb fél éve nem beszéltem. Ha beszélünk akkor is gyorsan lezárom ha olyan témákat feszeget, amivel a határaimat átlépi.
máj. 20. 16:14
 8/11 A kérdező kommentje:
Megtettem. Lezártam a kapcsolatot velük. Mindenkinek megírtam, hogy ez így nem megy nekem és letiltottam őket. Nagyon nehéz volt, szerencsére most költöztem ki Ausztriába így egyszerűbb lesz, tartani magam, hogy már nem egy városban élünk.
máj. 20. 17:21
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon rosszul kezeled az érzéseidet. Nem kell őket emiatt letiltani, csak megírni nekik, hogy ami sok az sok. Erre meg a lehető legrosszabként reagálsz. Végülis a te életed.
máj. 20. 17:33
 10/11 A kérdező kommentje:
9-es ez nem csak erről szól. Évek óta csak a rosszat kapom tőlük, lenéznek én sírok, ok nevetnek. Elegem van már ebbol. Le se szarnak, csak akkor keresnek, ha kell valami. Most komolyan születésnapomra annyit nem tudnak írni, hogy boldogat?? Én szarul érzem magam, ezek meg együtt pialnak azt teszik fel a Facebookra, akkor mi értelme van ennek a kapcsolatnak? Az égvilágon semmi. Hadd legyek már én is boldog anélkül, hogy szart okoznak nekem
máj. 20. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!