Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyák napjára idősnek mit...

Anyák napjára idősnek mit lehetne adni? Bonyolítja a helyzetet, hogy semminek nem örül. Adnátok egyáltalán bármit is?

Figyelt kérdés

Szó szerint nem örül semmilyen ajándéknak, bármilyen alkalomról is legyen szó, vagy kikritizálja, mindenre tud egy negatív dolgot mondani.

Igazából lenne ötletem, de mindig így járok. Se virág (csokornál várni kell a futárt - messze lakunk, cserepesnél is, ill. még gondozni is kell), se édesség (ő is ilyet vett a múltkor, biztosan azt adom vissza; vagy pár hónap múlva lejár a szavatossága - de talán még ez a legelfogadhatóbb neki), se élmény (macera elmenni), se szolgáltatás (pl.újság rendelés - fél, hogy lenyúlja a postás vagy a szomszéd), se ékszer, ruha, kiegészítö (nem hordja), se könyv (nem jó a téma), se étterem (túl zsíros), főzés ("büdös" lesz a lakás, mert amúgy nála kéne főznöm, ha leutazunk hozzá), stb. Mindent méltatlankodva fogad, meg is mondja szemtől szembe, hogy nem örül.

Nekem ez nagyon rosszul esik, mert nyilván szeretnék örömet szerezni neki, de így mivel?! Gyerek már nem vagyok, kreatívoskodni nem fogok, azt megteszi az unoka.

Mondanom sem kell, el is veszi a kedvemet a holnapi naptól...felhívjuk telefonon és ennyi?! Ez milyen már 😞

máj. 4. 21:32
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
71%
Én egy lyukas garast se költenék rá, az biztos!
máj. 5. 09:06
 22/29 anonim ***** válasza:
89%
De mért kell mindenáron örömet szerezni annak, aki szemlátomást képtelen örülni? Ő nem akar örülni! Nem kell erőltetni!
máj. 5. 09:09
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
na mi lett, mit csináltál?
máj. 5. 10:25
 24/29 anonim ***** válasza:
30%

Kinek az édesanyja amúgy?

Mi lett aztán, megírod?

Remélem pozitív volt.

máj. 5. 12:10
 25/29 anonim ***** válasza:
71%

Fiatal felnőttként amikor még én köszöntöttem a szülőmet akkor cserepes virág és édesség volt az ajándék hosszabb együttléttel. Idősebb korában megértettem, hogy nem akar már gondoskodni a növényről csak édességet vittem és picit beszélgettünk. Picit, mert azt sem nagyon akart már, bezárkózott a múltjába.

Most hogy közel annyi idős vagyok mint ő, megértem, hogy nem akart semmi felhajtást, konkrét ajándékot, mert annak "illik örülni" és megfelelően viselkedni, és ő már nem akarta ezt a számára kényelmetlen szituációt.

Én is arra vágyom már, hogy legyen ez egy kedves gesztus, egy telefon, néhány mondattal. Idén így is történt :)Jobban esett mint egy kierőszakolt találkozó, ebéd, vagy bármilyen nagyobb történés.

Szerintem fiatalon ezt még nem érti az ember, amíg ő maga meg nem tapasztalja.

máj. 5. 15:39
 26/29 anonim ***** válasza:
74%
A legjobb amit tehetsz, hogy szeretetet adsz neki. A legnagyobb ajándék.
máj. 5. 16:04
 27/29 Kései Sirató ***** válasza:
51%
Mi lett végül, mit adtál?
máj. 6. 14:13
 28/29 anonim ***** válasza:
33%
Kamu szagú kérdés.
máj. 6. 15:43
 29/29 A kérdező kommentje:

#28 akkor rossz a szimatod :)

Az lett amúgy, hogy felhívtuk telefonon, szépeket mondtunk, megköszönte. Az unokája (a lányom) mondta neki, hogy készített ajándékot és majd odaadjuk amikor odautazunk. Annaknúgy vettem észre, örült - vagy inkább érdeklődve fogadta.

Szerintem neki ez elég, nem várja el, inkább az én lelkemnek fontos hogy adjak valamit és örüljön neki. Mármint tényleg sokat tett értem, és viszonozni szeretném - most én jövök címszóval, de nem kötelességből, hanem mert így érzem.

máj. 12. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!