Valóban az én szégyenem, hogy nem szeretem apámat és a nagyszüleimet?
Anyukám folyton mondja, hogy valami baj van velem, mert minden normális gyerek szereti a közeli rokonait, bármilyenek is. Apám alkoholista, egy szörnyetegnek tartom és mélységesen szánom is őt, abszolút semilyen szeretet nincs bennem iránta. Leginkább undort érzek, mert anno a szemem láttára molesztálta a nővéremet (neki nem vérszerinti apja), és állatbántalmazó is, mert csak védtelen kisállatokon meg gyerekeken tudta mindig is kiélni magát, hisz egy jellemtelen, gyenge féreg. A mamáimat se szeretem, nincs szerencsém és nekem nem cuki, szerető mamák jutottak, hanem gonosz, rosszindúlatúak. Anyukámat ez is zavarja, hogy nem szeretem az anyját, de valahogy azt elfelejti, hogy a kegyetlenkedései miatt Ő sem beszélt vele vagy 15 évig, nem is volt esélyem gyerekkoromban kötődni hozzá, hisz alig találkoztunk. Illetve mamám se szeret engem, már 80 éves, de még most is az a kedvenc elfoglaltsága, hogy a külsőm miatt csúfol. Az nem baj, hogy Ő is tagadhatatlanul utál engem, de én szeressem, mert azt úgy illik, egy gyerek ne utálja a mamáját.
Már rájöttem, hogy anyukámat azért zavarja, hogy nem érzek abszolút semilyen szeretet irántuk, mert ebből azt szűri le, hogy lehet iránta se. Vannak bennem tüskék ez igaz, de őt egyébként szeretem, csak nem tudom úgy igazán kimutatni, van köztünk egy láthatatlan fal. Ezen nem igazán segít mikor ilyeneket mond, hogy az én szégyenem, hogy nem szeretem a rokonaimat, túl kritikus vagyok stb.
Ami még szörnyen zavaró, hogy látványosan zavarja, hogy a barátom családját viszont nagyon szeretem. Ők mindig kedvesek hozzám, sokszor érzem úgy, hogy a sors velük kárpótol a saját elcseszett családom miatt, és bár, anya előtt ezt sosem mondtam ki, de biztosan érzi rajtam, ezért féltékenykedik, sokat beszólogat miattuk, bűntudatot akar bennem kelteni.
Van itt olyan ember, aki ugyanazon a véleményen van, mint anyukám, hogy bármilyen is az ember apja/közeli rokona valamilyen szeretet érezni kell irántuk mert, ha nem az abnormális?
Nézd meg a válaszokat. Ezért vagyunk erkölcsi válságban.
Add meg a tiszteletet és a szeretetet, ami nekik jár, a többi nem a te dolgod. Ne azt lesd mindig, hogy a másik mit csinál, TE MUTASS PÉLDÁT!
Ne legyél kicsinyes!
És miféle tiszteletet adjon 1 pedo apukának? Hagyjuk már a felsőbbrendű, szűzi, értelmi lény hozzáállást!
Nem tartozik semmivel sem szegény, rossz helyre született. Még jó hogy őt nem molesztálta.
Én csak bízom benne, hogy majd ha kijut ebből a családi közegből jó élete lesz.
Én se szeretném az ilyen börtönbe való apát.
A szüleinket nem mi választjuk, az érzelmeinket se. Apádon semmi szeretni való sincs a leírásod alapján, azon csodálkozom, hogy még nincs rács mögött, oda való lenne.
11-es leragadt a középkorban.
Amúgy attól vagyunk erkölcsi válságban, hogy sokan képmutatásból fedezik az ilyeneket és szőnyeg alá akarják söpörni ezeket az ügyeket. Lásd K. Endre ügyét.
15.: Nekem is az jutott eszembe, hogy itt az anya is rosszindulatú. A kérdezőnek elég szörnyű család jutott, nem csoda, hogy nem szereti őket.
Inkább azt köszönje meg a sorsnak, hogy belőle rendes ember lett normális értékrenddel. Én a helyében messze menekülnék az ilyenektől.
Az egyik legalattomosabb hátbaszúrás az, amikor egy közeli hozzátartozó vagy barát direktben nem bántalmaz ugyan, de folyamatosan azon ügyködik, hogy valaki másnak lehetősége legyen rá, ő meg majd nézi.
Ez egy érzelmi manipuláció, aminek az a lényege, hogy a szégyenérzettől vezérelve önként menj a vágóhídra.
Anyám ugyanezt csinálta, és ugyanígy próbálta elültetni bennem, hogy bennem van a hiba, amikor érezte, hogy egyre kevesebb a kontrolljuk felettem.
Arra érdemes készülni ilyenkor, hogy ha ez a taktikájuk nem jön be, akkor jönnek a durvább húzások, általában hasonlóan alattomos módokon, de ott már nem érzelmileg leszel célpont, hanem ténylegesen próbálnak ártani pénzügyileg, jogilag, vagy az emberi kapcsolataid rombolásával. Én átmentem ezen, tudom, miről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!