Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy legyek jóban anyámmal?...

Brebus55 kérdése:

Hogy legyek jóban anyámmal? Hogy érjem el, hogy elengedjenek több helyre?

Figyelt kérdés
15 éves csaj vagyok, aki mindennap veszekszik a szüleivel, mert nem engednek semmit!már nagyon idegesit h mindig 10 re haza kell érnem. van barátom akivel ( a tegnapi vita után) 2x találkozhatok egy héten !!! miez már?
2010. okt. 27. 19:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Azért egy 27 éves esetében még ha otthon is lakik, annyi lenne a normális, hogy a szülője tudja, hol van (Anyukám volt, hogy 26 éves koromban is utánam telefonált, ha elmentem bulizni :D - de nem azért, hogy azonnal menjek haza, csak hogy hol vagyok...) Ez a durva példa nem fogja megvigasztalni a kérdezőt - még egy szigorú ember is azt mondja, hogy az nem normális, hogy egy 27 éves nő nem alhat együtt a párjával.

Lehetne inkább ellenpélda a tegnapi 14 éves lány, akit még délután se engednek a barátnőjével se találkozni - de én úgy látom, ez se lenne hatásos érv, mert jelenlegi kérdező kicsit más karakter.

Ez a 10-re hazaérés hétköznapra vagy hétvégére vonatkozik? (Mert 15 évesen hétköznap azért nem olyan durva kérés!... Hétvégén próbálj velük egyezkedni, hogy pl. minden 2. hétvégén mégy el tovább, olyanokkal, akiket ők is ismernek, stb.) Jegyeid milyenek? Ha a barátoddal csak heti 2x engednek el, a többi napokon menjen ő hozzátok. A veszekedés általában csak tovább rontja a helyzetet...

2010. okt. 27. 20:27
 12/12 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy hiába írunk bármit is, mert a 15 éves kamaszlányok háborgó lelke ritkán képes elfogadni a rideg tényeket, azért mégis elmondom a rideg tényeket.

És hogy talán elgondolkozz az itt olvasottakon, elmondom, hogy én is épp csak elmúltam 19, tehát fiatal vagyok és nincs köztünk sok korkülönbség.

Nem vagy már kislány, de bármilyen kegyetlenül hangzik, igenis rettentően gyerek vagy még mások szemszögéből. Ennyi idősen én is folyamatosan lázadoztam, de ma már azt mondom, örülök, hogy nekem nem engedtek - mert bizony ismerem a mai fiatalságot, azokat is, akik itt írogatnak, hogy ők csak jól akarják érezni magukat a barátaikkal. Persze, mindenki így kezdni.

Nos, ami a lényeg: 15 évesen tényleg semmi keresnivalód odakint tíz óra után. Másnap suli van, ha mindennap ilyenkor császkálnál haza, csakhamar végkimerültségig szórakoznád magad, és hidd el, a szüleid nem azért nem engednek, hogy téged idegesítsenek, hanem mert FÉLTENEK!

Ne légy buta, ezt én is fel tudtam fogni, szerintem neked is sikerülne. És nem véletlen, hogy itt szinte mindenki ugyanazon a véleményen van: hogy jó ez így. Ezen még nem gondolkodtál el?

Nincs értelme lázadozni, és ezt azért mondom, mert tényleg segíteni akarok neked, de ez nem azt jelenti, hogy buta illúziókba ringatnálak. Mást még ennyire sem engednek, úgyhogy szerintem tedd össze a két kezed, és nézd olykor ilyen szemszögből a dolgokat. Komolyan, csak egyetlen percig gondolj bele egy anya és apa helyébe, akik nap mint nap azzal szembesülnek a hírekben, hogy itt megöltek egy lányt, ott ütközött valaki - természetes, hogy mindenki félti azt, akit a világon a legjobban szeret.

Úgy vélem, te nem tartod magad gyereknek. Akkor viszont viselkedj is úgy, mert aki mindennap veszekszik a szüleivel ezért - nos, ne haragudj, de csak egy hisztis kamasznak látszik. Gondold át a buta kijelentéseidet: másnak még azt sem engedik, hogy 15 évesen barátja legyen.

Bizonyítsd be, hogy érett vagy, és próbálj meg valóban úgy gondolkodni, ahogy az érett emberek teszik...

2010. okt. 28. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!