Válás esetén a közös tulajdonról, hogyan tudjuk akaratunkat érvényesíteni?
A babaváró 17-18 millió.
A ház 35-40 millió.
Ha átvállalja a babaváró visszafizetését egyedül, máris ott a fél ház.
Mi is akkor a gond?
12-es, te mit értetlenkedsz itt még mindig?
Tegyük fel, 38 millió a ház és 18 millió a babaváró.
Figyelj, akkor elmagyarázom számszerűleg. Ha a kérdező otthagyja a házat, akkor nulla forinttal távozik belőle, miközben a felesége 18 millió forint visszafizetésével jut egy 40 milliós házhoz, de akkor neki csak a közös hitelt kell törlesztenie, a pasi beletett önerejét nem adja vissza. Szóval, a kérdezőnek nem lesz hitele, de egy forintja sem.
Ha eladják a házat, és a hitel kifizetése után feleznek, akkor marad még 20 millió, elosztva 10-10 millió mindkét félnek. Ergo a kérdezőnek ugyanúgy nem lesz hitele, de a beletett 10 millióját visszakapja.
"Én ezt a lehetetlen gondolkodást nem értem, hogy miként lehet úgy gondolkodni hogy nem adjuk el, miközben semmi pénze de még munkája se, de a házhoz ragaszkodik a gyerekei miatt"
Kérdező, ne már, te is nagyon jól tudod, miért nem akarja eladni. Mert egyedülálló, munkanélküli anyaként nem tudja még eltartani sem a gyerekeit, nemhogy a neki járó péznzből akár csak egy viskót is venni, ha elváltok, neki nyilván vissza kell kuncsorognia magát gyerekestül a szüleihez, ez a baja.
Eladod a felét 15-ért valami nemjóarcú családnak max.
Amúgy kérdés, ki az adós a babavárón, mert azon hajtják be az egészet.
De azt a 17-18 milliot nem egybe kell visszafizetni, ezt ki mondta?
Valas utan a havi torleszto ugrik fel jelenleg olyan 100ezerre + mivel nem szuletett kozos gyerek, buntetokamatot kell visszafizetni amit a felvetel napjatol szamitanak. Ez lehet masfel, meg lehet 3 millio is, attol fugg melyik ev melyik honapjaban vette fel a hazaspar. Ha a valas elott vegtorlesztenek, akkor is lesz buntetokamat mivel nem szuletett kozos gyerek, de legalabb megszunik a hitel, ergo nem kell havonta fizetgetni.
Hazat eladni, hiteleket visszafizetni, utana elvalni es a maradekot elfelezni. Ez a legesszerubb sorrend, ami kevesbe nyomorit meg titeket anyagilag, mintha mas verziot talalnatok.
16-és szerinted a nő munka nélkül mennyit törleszt majd?
őszintén én ha elválnék, akkor inkább egyben visszafizetném, hogy ne kössön semmi a másikhoz
illetve ezt nem tudod elfelezni, egészet a bank az adóson hajtja be (rengeteg ilyen sztori van a babavárós csoportokban)
De ezt miért nem mondod meg a feleségednek, hogy téged nem érdekel, hogy nen akarja otthagyni a házat?
Nem értem.
Figyelj Juli, holnap beadom a válópert, eladhatjuk közösen a házat vagy bírósági úton elárverezik, ez van, nem fogom neked adni, döntsél, mit szeretnél. Ennyi.
És nem kell várni, meg könyörögni és húzni az időt, menjél holnap beadni a válókeresetet.
a babaváróból senki nem tud kiszedni
te vagy az adós?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!