Miért olyan szigorú anyukám, hogy még a barátnőmhöz sem enged el?
14 éves lány vagyok, 8. osztályos. A problémám az, hogy anyukám nagyon szigorúan nevel, és folyton attól fél, hogy össze fogok jönni fiúkkal, vagy esetleg szexelek is, és hogy ez az én koromban még nem normális dolog. De az igazság az, hogy én nagyon-nagyon-nagyon távol állok a fiúzástól! Nem randizok, és még nem is érdekelnek úgy a fiúk, persze ha látok egy helyeset, akkor gondolom magamban, hogy de helyes ez a fiú, de ennyi.
Eddig elég visszahúzódó voltam (szerintem anyukám miatt),nem is nagyon voltak barátaim, vagyis jobban mondva a suliban jóban voltam/vagyok mindenkivel, de sulin kívül nem találkozunk, nem beszélgetünk sokat, nem járunk el egymáshoz, szóval nem igazából a barátaim. Olyan barátnőm sose volt, akivel rendszeresen eljártunk volna egymáshoz játszani, beszélgetni, esetleg néha születésnapi zsúrra.
Most nyáron voltam egy táborban a Balatonnál, és ott megismerkedtem egy lánnyal, aki az én városomban lakik, csak más iskolába jár. Nagyon jól összebarátkoztunk, 8 napos volt a tábor és már az első naptól együtt voltunk, a végére tényleg barátnők lettünk. Utána ő nyáron másfél hónapot a mamájánál volt messzi városban, de interneten nagyon sokat beszéltünk, ki se fogytunk a témákból, nagyon sok közös dolog van bennünk. Örültem mikor hazajött, bár akkor már elkezdődött az iskola, de megbeszéltük, hogy délutánonként találkozunk. Na és ez az, amit anya nem enged. Azt mondja, hogy ő nem akarja, hogy házon kívül legyek iskola után, mert biztos fiúzni járunk azzal a lánnyal, meg hogy hány olyan történetet hall ő, hogy a 14 éves fiatalok már szexelnek... Nem is értem, miért gondolja ezt rólunk!
A barátnőm se fiúzik és én se, ha együtt vagyunk akkor beszélgetünk, történeteket írunk, eljátszunk valamit (mindketten járunk színjátszókörbe), zenét hallgatunk... nem fiúzunk! És mindkettőnknek elég esze van ahhoz, hogy ha egy fiú akarna velünk valamit csinálni, akkor nem hagyjuk.
Anyukám nem engedi, hogy ehhez a lányhoz elmenjek, még hétvégén sem (és ő se jöhet hozzánk). Pedig a tanulásra sem foghatja, én kitűnő tanuló voltam mindig (most is úgy állok egyelőre), és a barátnőm is jó tanuló, egy-két négyessel. Házit írni meg tanulni max 1-2 óra naponta, simán beleférne, hogy találkozzak vele!
Veletek volt már ilyen helyzet? Ha igen, hogy lehetne rávenni anyát, hogy engedjen többet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!