Feláldoznátok az életeteket,ha ezzel megmenthetnétek valamelyik közeli hozzátartozótokat?
Az egyetlen ember, akiért ezt megtenném, az az édesanyám, de azt is tudom, hogy ezzel kb. tönkretenném őt, mert nem lenne képes ezzel a tudattal tovább élni, hogy élhetnék, ha nem mentem meg őt. Az egész további élete egy lelki mélyrepülés volna, de mivel szeretem őt, nem akarnám, hogy szenvedjen.
Tehát úgy gondolom, hogy bár szívesen adnám érte az életem, abba is bele kell gondolni, hogy ezzel mit okoznánk az adott illetőnek. Lehet, hogy szívesebben halna meg ő, minthogy minket veszítsen el.
Nem hülye kérdés, de nagyon nehéz. Ez tipikusan az a megoldandó probléma, ami mindenkinek épp abban a másodpercben lenne világos, hogy megcsinálja-e, avagy sem, amikor épp történik! Aki most "nem"-et írt, az sem tudhatja biztosan!
Az én válaszom: Nem tudom! Helyzet hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!