Miért ennyire fontos az idősebb generációnak a vérvonal továbbvitele?
Mert az ostoba emberek nem értik az élet lényegét.
Nem akarják a saját életüket megélni, hanem azt hiszik majd a gyerekükben tovább élnek, de ez ellent mond a józan észnek.
Sajnos szükség van ilyen buta ösztönlényekre is, nekik ennyi a biológiai szerepük.
És igen, 3-as, sokszor olyanokat érdekel, akiknek baromira nem kellene szaporodni, mert csak a nyomort adják tovább.
Megtanítják nekik, hogy arra a pártra kell szavazni, aki akcióssá teszi a farhátot:D
Első nagyon jól leírta!
Az én véleményem ennek ellenére az, hogy akiben nincs meg ez az ösztön, az inkább tényleg ne szaporodjon akkor!
mind 5-ös, mind 11-es: a "nem szaporodók" pont hogy a meglepően tudatos, és okos emberek most, nem a buták.
Egyrészt az emberiség eléggé túlnépesedetr jelenleg, és mivel ilyen vélemények vannak nagyon sokan, minr a tietek, jórészt képtelen az önálló, önkéntes népességkontrollra, így a régi jó módszerrel, háborúval fogja "megoldani a problémát", amikor kevés lesz a kaja meg a víz.
Csak most már négyszer annyian vagyunk, mint az előző világháború előtt, és a győzelemre aspirálónak nem lesz szüksége legyőzött rabszolgákra, maga is elegen van, csakis és kizárólag a területre és erőforrásokra a legyőzöttől. A népe az mehet a levesbe.
Ez a háború amúgy már marhára itt van a kanyarban. Vagy te fogod megvívni, vagy ha unokázós nagypapi vagy, akkor a gyerekeid meg az unokáid.
És ha netán túléled, ugyanígy ezek a szintén túlélet gyerekek meg unokák fognak téged agyonütni egy meleg kabátért vagy egy vagdalthúskonzervért. Vagy egyszerűen csak azért mert már öreg vagy, nem termelsz, csak fogod a helyet, vizet, erőforrást a dolgozó fiatal elől.
Na tessék még szaporodni, a jövő várja a katonáit.
"Abba azért gondolj bele, ha jó anyád és apád is ilyen lazán kijelentették volna, márpedig ők nem szeretnének gyereket, akkor most nem tudnád kifejezni itt az értetlensegedet irányukban"
Ezt az érvet baromira nem értem.
Szerintem a szüleimnek egy csomó problémája abból volt, hogy túl fiatalon vállaltak gyereket, meg túl sokat is. A gyerekkori emlékeim egy jó része felnőttként visszanézve az, hogy jesszusom, a f@sznak kellett ezt?
Sokkal normálisabb döntés lett volna, és ha nem léteznék nem is zavarna.
Inkább vállaltak volna kevesebb gyereket, tényleg megfontoltan, nem érzelmi alapon hogy jajj de cuki. Sokkal egészségesebbek lennének, ha csak mondjuk a két öcsémet vállalták volna be.
De nem.
Egyébként is, megutáltatták velem a kisgyerekeket, mert a tesóimat nekem kellett pesztrálni. Én már kipipáltam ezt, tiniként. Úgy, hogy nem is az én döntésem volt, hanem anyámé. Semmi illúzióm nincs, sem babákkal, sem kisgyerekekkel, sem gyerekkel, pontosan tudom milyen, és köszi de nem kérek repetát.
A vérvonal meg nem érdekel. Nem gondolom, hogy az én genetikám annyira szuper lenne, van vele elég bajom. Rendezetlen fogsor, gerincferdülés, szív problémák, koleszterin szint, cukorbetegség... nem gondolom hogy ez egy nyerő pakli.
Aztán meg milyen világ lesz itt mire a feltételezett gyerekem felnő? Úgy néz ki hogy jólét lesz? Már nekem sem lesz fele annyi mint ami a szüleimnek összejött, pedig én felelősebben bánok a pénzzel. Jól megy a gazdaság? Tiszta a levegő, nem lesz probléma az ivóvízzel?
Az oktatás meg az egészségügy virágzik?
Komolyan én azokat nem értem, akik ebbe szülnek. Nem félnek, hogy a gyerek felnő, és reménytelen élete lesz?
Én inkább szépen csendesen lehúzom a rolót magam után, aztán lesz ami lesz, de legalább nem az én hibám, ha szenved a következő generáció. A világot megváltoztatni nem tudom, de legalább teszek ki másokat ennek, mert felmértem, hogy nem érdemes.
Azt észrevettétek, hogy mindig az a leghangosabb a mikor-lesz-baba-táborban, akinek nem jött be a gyereknevelés?
Mindig azok akiktől azt hallod, hogy jajj-sose-leszel-igazán-fáradt-amíg-nincs-gyereked. Meg az papol feltétlen szeretről, aki összeszorított foggal meséli, hogy a gyerek verve jó, és őt is verték lám nincs itt semmi pszcihológiai seb.
Meg a harmadik válása után, 3 gyerekkel több anyától, még van arca családi értékekkel jönni.
Mert maguk se akartak gyereket, szenvedtek vele, csak hát a társadalmi nyomás...
Most meg nem bírják elfogadni, hogy lett volna más választás is, milyen élete lett volna ha nincs az XYka.
Ha az XYkának is kell, akkor meg a saját döntéseinek a jogosságát is beigazolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!