Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hiszi sok szülő, hogy a...

Miért hiszi sok szülő, hogy a gyereknek kötelessége mindent megcsinálni helyettük?

Figyelt kérdés

Azért leírnám az elején, hogy persze nem minden szülő ilyen de nap mint nap belefutok hasonló szülőkbe mint az enyémek.

Megértem ha egy gyerek besegít otthon de miért kellene átvállalni mindent a szülőktől?

Pl az én szüleim minden házi munkát, kinti kerti munkát, állatgondozást ránk hárítottak. Sőt én azért nem tudtam tovább tanulni mert a beteg rokonok gondozását is rám bízták.

Amikor pedig dolgozni kezdtünk pénz nálunk nem maradhatott...

Mióta elköltöztem tovább tanultam és gyerekek között dolgozom ahol hasonló életű gyerekek is vannak mint én voltam, fáradtak sokszor nem is figyelnek de nem róhatom fel nekik mert tudom otthon nekik nincs pihenő.

Én pl nem tartom a családommal a kapcsolatot és én vagyok a "hálátlan" gyerek...

Miért lenne normális, hogy míg a szülő pihen a gyerek dolgozik?

(Tisztelet persze a kivételnek, mégegyszer mondom nem arról van szó, hogy egy gyerek segít otthon.)

márc. 8. 12:50
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%
Meghallgatnám a másik oldalt is
márc. 8. 15:50
 22/24 anonim ***** válasza:
73%

Most úgy érzem, én szerencsés kivétel vagyok, mert az én szüleim mindig is csak önzetlenül adtak nekem mindent, de soha semmit nem vártak cserébe viszont, és most már így 70-en túl sem fogadnak el semmit, amit ők maguk nem tudnak előteremteni, legyen az bármi. Sőt, még ma is adnának, csak már egy ideje én tiltom le őket, mert nekik most már nagyobb szükségük van bármire tőlem, mint nekem tőlük a szeretetükön felül.

38/F

márc. 8. 21:09
 23/24 anonim ***** válasza:

Nem, kérdező, nem minden "gazdaságban" ez a helyzet.

Nálunk is voltak állatok - a nagyokhoz oda sem mehettünk, mert bánthattak volna. Nem direkt, csak fellök.

Szóval attól, mert a te szüleid bunkók, nem minden szülő bunkó.

márc. 9. 09:14
 24/24 anonim ***** válasza:
iért hiszi sok gyerek hogy neki nincsen semmi kötelessége, csak a szülőknek? Csak tartják a markukat
márc. 9. 10:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!