Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Hunor névről?

Mi a véleményetek a Hunor névről?

Figyelt kérdés
A feleségem terhes a 2. fiunkkal. Ő a Hunor nevet szeretné neki adni de ez még nem végleges mert én nem vagyok oda érte. Már többen is kérdezték h milesz a neve és amikor mondta akkor páran húzogatták a szájukat. A vezetéknév Hoffmann.
2010. okt. 25. 16:47
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Zalán - A Zalán férfinév eredetére többféle magyarázat is született. Anonymus Saladus néven említi a honfoglalás előtt a Duna-Tisza közén uralkodó vezért. A Tisza mentén ténylegesen található egy Slankamen (Szalánkemén) nevű helység, azonban az is elképzelhető, hogy Anonymus a helységnévből alkotta az uralkodó nevét. A helynév szláv eredetű, jelentése: sós kő.

Más elképzelés szerint a Zalán név török eredetű, jelentése: dobó, ütő.

Bizonytalan az is, hogy mi volt a név eredeti kiejtése, lehetett Szalan esetleg Salán is; a jelenlegi Zalán olvasat valószínűleg téves, ez Vörösmarty Mihály Zalán futása című műve révén terjedt el.

Ajánlott névnap(ok): Március 30., Július 14., Szeptember 10., December 30.

2010. okt. 25. 20:54
 32/40 anonim ***** válasza:
45%

megint Bulcsú anyukája vagyok:)

a bátyus nálunk Zalán,ami ugyan nem magyar,csak majdnem,de már nagyon felkapott,6 éve még nem volt az...(a bölcsibe 30 gyerekből 3 Zalán)

Nálunk azért sem lett volna jó a Hunor,mert a 2.neve Rajmond,és így sok lett volna az "r"

de most is azt mondom,hogy a Hoffmann Hunor szép lenne...

2010. okt. 26. 07:04
 33/40 anonim ***** válasza:
10%
akkor már TAS
2010. okt. 26. 08:07
 34/40 anonim ***** válasza:
0%
amiért valaki leszavazott, most mindenkit leszavazok
2010. okt. 26. 17:52
 35/40 anonim válasza:
Hunor--> Huni :D Becézni lehet, szerintem nem egy marha jó név, de így hívják a fiút is akibe szerelmes vagyok, tehát nekem tetszik :)
2010. nov. 14. 15:19
 36/40 anonim válasza:
A mi kisfiunk is Hoffmann Hunor:) Nekunk tetszik...nem becezzuk Huninak..a Hunor nev eleg rovid es karakteres..nem az a becezgetni valo..persze becezzuk mi is,de a Hunor nevtol teljesen fuggetlen becenevvel...
2011. máj. 18. 09:03
 37/40 anonim ***** válasza:
kicsit olyan,mintha azt mondanám: hunyor-ogni,nekem a hunyorgás jut eszembe róla.Nem valami férfias név,sztem.
2011. jún. 9. 15:38
 38/40 anonim ***** válasza:
MI LETT A NEVE? :)
2012. márc. 14. 23:19
 39/40 A kérdező kommentje:

Hunor

Milyen rég volt ez a kérdés.. :)

2012. márc. 18. 20:03
 40/40 anonim válasza:

Régi kérdés, de azért leírom, hogy szerintem nagyon jól döntöttetek!! szerintem is nagyon szép név a Hunor, sokkal szebb, mint bármelyik más név, amit itt ajánlgattak helyette!! Jól kitalálta a feleséged!! :)Gratulálok a kis Hunorotokhoz!!

(az én egyik kisfiam is (a háromból) Hunor;))

2012. ápr. 25. 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!