Felesleges vita a családban. Ti hogyan szoktatok ezekből kimaradni?
Sógornőm és anyukám közt megy a vita már hetek óta, és őszintén nagyon kellemetlen már számomra. Mindketten nekem fújják a magukét, de nem akarok állást foglalni, se belekeveredni ebbe az egészbe. Próbálom őket leállítani, ha belekezdenek, de anyukámat nem igazán érdekli, akkor is végig panaszkodja a beszélgetést. Ráadásul ez egy abszolút felesleges vita, könnyedén le lehetne zárni, de nem, inkább húzzák ameddig lehet. Anyukámnak nem tetszik a név, amit a születendő unokaöcsémnek adni szeretnének. Hozzáteszem szerintem a sógornőmön kívül nem létezik ember, akinek ez a név tetszene, de nekünk ehhez semmi közünk, ha bátyám belement akkor ez van, az Ő dolguk. Erre anyukám kijelentette, hogy biztos nem fogja úgy hívni, majd talál ki neki becenevet, és ezen rágott be sógornőm. Szóval butaság az egész. Szegény gyerek még megsem született, de már feszkó van a családban.
Anyukám folyton mondja, hogy miért nem állok ki mellette, és mondom el, hogy szerintem is rémes a név, sógornőm pedig, hogy miért nem mondom anyunak, hogy szerintem sincs ebbe egy minimális beleszólása sem? Viszont én abszolút ki szeretnék ebből maradni.
Ti mikor ilyen szitu van hogyan zárjátok rövidre mikor elkezdődik a panaszáradat? Valamiért nem értik, hogy rajtuk kívül ez a vita senkit sem érdekel, és mindenkinek fárasztó már.
31-re:
Ez a bíróság által megítélt nagyszülői láthatás havonta egy fél délután. És ha rossz a viszony, természetes, hogy a hónap többi 29 napján anyuka csak rosszat fog mondani az anyósáról, vagyis nagy valószínűséggel a gyerek se fogja különösebben kedvelni nagymamát.
Amelyik nagymamának ez így jó, annak lelke rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!