Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felesleges vita a családban....

Felesleges vita a családban. Ti hogyan szoktatok ezekből kimaradni?

Figyelt kérdés

Sógornőm és anyukám közt megy a vita már hetek óta, és őszintén nagyon kellemetlen már számomra. Mindketten nekem fújják a magukét, de nem akarok állást foglalni, se belekeveredni ebbe az egészbe. Próbálom őket leállítani, ha belekezdenek, de anyukámat nem igazán érdekli, akkor is végig panaszkodja a beszélgetést. Ráadásul ez egy abszolút felesleges vita, könnyedén le lehetne zárni, de nem, inkább húzzák ameddig lehet. Anyukámnak nem tetszik a név, amit a születendő unokaöcsémnek adni szeretnének. Hozzáteszem szerintem a sógornőmön kívül nem létezik ember, akinek ez a név tetszene, de nekünk ehhez semmi közünk, ha bátyám belement akkor ez van, az Ő dolguk. Erre anyukám kijelentette, hogy biztos nem fogja úgy hívni, majd talál ki neki becenevet, és ezen rágott be sógornőm. Szóval butaság az egész. Szegény gyerek még megsem született, de már feszkó van a családban.

Anyukám folyton mondja, hogy miért nem állok ki mellette, és mondom el, hogy szerintem is rémes a név, sógornőm pedig, hogy miért nem mondom anyunak, hogy szerintem sincs ebbe egy minimális beleszólása sem? Viszont én abszolút ki szeretnék ebből maradni.

Ti mikor ilyen szitu van hogyan zárjátok rövidre mikor elkezdődik a panaszáradat? Valamiért nem értik, hogy rajtuk kívül ez a vita senkit sem érdekel, és mindenkinek fárasztó már.

márc. 6. 10:02
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
93%
Visszakérdeznék, hogy "most komoly, hogy ez a világ legnagyobb problémája?"
márc. 6. 11:22
 12/32 anonim ***** válasza:
92%
Az az igazság,hogy a sógornődnek van igaza,bármennyire hülye nevét találtak is ki.Úgyhogy anyukád állítsa le magát,és nem lesz vita.Nem kell senki mellé állni,ezt így meg kell mondani nekik, akkor amikor vitáznak.Az anyuka fogja anyakönyveztetni a kórházban a babát, úgyhogy úgyis az lesz,amit akkor és ott beírat.Ehez egyedül a gyerek apjának van még köze,azon kívül senkinek.Ha anyátok a feje tetejére áll, akkor se lesz köze hozzá,mint ahogy ahoz se volt senkinek,hogy annak idején ő hogyan nevezett el benneteket,a saját gyerekeit.Azzal,hogy esetleg valami más néven szólítja az unokáját,maximum azt éri el,hogy nem fogják hozni hozzá,és nem lesz kapcsolata vele.
márc. 6. 11:27
 13/32 anonim ***** válasza:
90%

Az Ödön egy király név :D

Egyébként mikor ezt csinálják körülöttem, én szimplán ezt mondom: "Hagyjatok békén ezzel a 20-ad rangú f*szsággal"

márc. 6. 11:44
 14/32 anonim ***** válasza:
95%

Hát ha bármelyik rokon/ismerős/atyaúristen azt mondta volna, hogy úgysem fogja adott néven hívni a gyerekemet, akkor abban a pillanatban megmondtam volna neki, hogy ha bármilyen más néven szólítja, akkor nem látja. Vagy esetleg, ha rohadt jófej vagyok, akkor látja, de ő is más néven lesz szólítva (pl gyökér mama, hiszti néni, nyomimami..)

Anyád állítsa le magát, mert még így is rohadt jófej a sógornőd, hogy egyáltalán beszél még vele. Anyádnak volt lehetősége két gyereket elnevezni, úgy nevezte el azokat, ahogy akarta.

Minden gyereket az a két ember nevez el, aki berakta oda, meg akinek kínok árán ki kell nyomnia, senki másnak semmi köze hozzá... Aztán majd nagymama sírhat, hogy mert nem hozzák az unokát, jaj mert nem vigyázhatok rá egyedül, sosem hagyják itt... és ez még csak a kezdeti belepofázás, képzelem, mit enged majd meg magának, ha itt lesz a gyerek és nem úgy etetik, altatják, öltöztetik, ahogy ő kitalálta.. szegény sógornőd

márc. 6. 11:46
 15/32 Kései Sirató ***** válasza:
96%
A névadás a szülők joga, jogszabály van rá, a nagymama véleményét nem kérdezi sem az anyakönyvvezető, sem a pap, senki. Ezt mondd el a kedves anyukádnak, hogy a saját gyerekeinek adhatott nevet, másnak nem. Nem szólhat bele. Ha próbálkozik, csak megutáltatja magát.
márc. 6. 12:10
 16/32 anonim ***** válasza:
98%

Nekem sem tetszik az Ödön, de szerintem attól még egy normális név. Még igazat is adnék anyukádnak, ha valami iszonyatosan gáz nevet vagy vezetéknévvel annak hangzó kombót akarna adni a nő, mert az tényleg tönkrevágja a gyerekkorát a kicsinek (tapasztalat sajnos és nem, erre nem magyarázat, hogy majd úgyis cikiznék másért, hát ráteszünk egy lapáttal), de ez nem olyan. Max ha Zsíros a vezetéknév.

Meg kell mondani anyukádnak, hogy ez tényleg nem az ő joga, a saját gyerekeit elnevezhette, az unokáját max becézheti, de vegye tudomásul, hogy az ő hivatalos neve akkor is Ödön lesz, ha fejen áll. Értem én, hogy nem szeretnél állást foglalni, de ez pont egy olyan, teljes mértékben fekete-fehér helyzet, ahol nem is kell, mert egyértelmű, kinek van igaza.

márc. 6. 12:28
 17/32 Kései Sirató ***** válasza:
96%
Én ismertem egy Hajnal Ödi nevű pasit (Ödinek becézték, valójában Ödön), aki jófej volt és nagyon jól focizott. Rengeteg barátja volt és senkit sem zavart a neve.
márc. 6. 12:40
 18/32 anonim ***** válasza:
7%
Beszélj a testvéreddel, hogy adjanak neki két nevet, s maradhat az Ödön is. Majd ha nagyobb lesz, ő eldönti, hogy melyiket használja.
márc. 6. 12:43
 19/32 anonim ***** válasza:
92%
18-as! Nem mindenkinek tetszik a két név. Velem aztán akárki beszélhetett volna, nem adtam volna két nevet. Főleg egy ilyen anyós kedvéért… Amúgy is, sok embert ismerek, akinek két neve van, mindnek csak nyűg, nem szeretik.
márc. 6. 13:02
 20/32 anonim ***** válasza:
95%
Nem kell beszélni velük azért, hogy adjon két nevet, csak mert anyósnak nem tetszik, amit választottak :D
márc. 6. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!