Tőled kértek már bocsánatot a szüleid,ha ők bántottak meg?
ma 13:12
Hát szerintem is ez a normális,de tőlem soha nem kértek bő,ha megbántottak, még akkor is én voltam a szemétnek beállítva.De miért csodálkozik pl anyám,hogy nem tsiztelem,miközben sokszor csúnyán beszélt velem és mindenért engem hibáztatott.Akkor hogyan várja el,hogy felnőtt koromban tiszteljem?
Sajnos, ez az egy dolog, amit én is nagyon nehezen tanultam meg, hogyha megbántok valakit, kérjek bocsánatot. A szüleim se voltak bocsánat kérősek, így én is csak későn tanultam meg.
Pedig, az ember jobban érzi magát utána és lezárhat egy konfliktust!
Sajnos, ritka az olyan ember, aki bocsánatot kér... Egyszerűen csak hagyni szokták, hogy a megbántott fél "feldolgozza"... Gyakran hallom ezt a mondatot, hogy "Majd kiengesztelődik!"... Pedig, ez is intelligenciára és érzelmekkel teli lélekre vall, ha valaki képes beismerni a saját hibáját és bocsánatot kér!
Igen, mindig. Én is bocsánatot kérek a saját gyerekeimtől, illetve ők is tőlem, ha megbántanak.
De ez egy nagyon nehéz dolog, szerintem csak kevés ember van, aki belátja, ha hibázott és tud bocsánatot kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!