Legszívesebben hátat fordítanék az egész életemnek - van, aki megtette és nem bánta meg?
Gyűlölöm az életem.
Mindent logikusan csinálok, relatíve sikeres is vagyok, van házastársam, saját házam, félretett pénzem.
De egyszerűen utálom az egészet. Nem szeretem a családomat ( értsd: felmenők), érzem, hogy ők sem szeretnek, mert nem értenek.
A házastársammal már rég nincs se szerelem, se szex. Nem bízom benne, mert ha a gyengeség leghalványabb jelét mutatom, konkrétan még jobban belém rúg. Elmondani neki semmit sem merek, csak visszaél vele. Hogy miért vagyok vele? Mert gyáva vagyok és megalkuvó, és szeretném hinni, hogy egyszer még olyan lesz, mint régen... mert akkor jó volt. De nem lesz olyan. Tudom. Meg benne van az is, hogy félek, soha senki másnak sem fogok "kelleni".
Az egyetlen jó dolog az életemben a háziállatom.
Néha felmerül bennem, hogy
csak elmegyek. Összepakolok egy táskányi cuccot, az állataimat, és eltűnök, új életet kezdek, és soha többet nem jövök ide vissza. Gyerekem nincs, mielőtt valaki kérdezné.
Valaki megtette már ezt? Van, aki megtette és nem bánta meg?
Én félek, hogy megbánnám, mert tudom, hogy nem észszerű, és mindent a nulláról kellene kezdenem.
(Kérlek, ne azzal gyertek, hogy én milyen gyáva meg szerencsétlen vagyok, mert ezt már tudom, és nem leszek előrébb vele.)

Youtube-on írd be: narcisztikus
Rengeteg jó előadás van. Abból felismered majd könnyen, ilyen-e a "párod". És azt is megtudathatod, milyen jövő vár rád, ha nem változtatsz. Vagy ha akarsz, hogyan tedd meg.
De kérlek ha fel is ismered, ne szembesítsd vele. Ne akard azt, hogy majd "elszégyelli" magát, majd bebizonyítod neki, stb, és majd megváltozik. Ne vond be ezekbe. Meg se próbáld elfogadtatni vele hogy nárcisztijus. Ha megpróbálod, Te fogod a rövidebbet húzni megint. És el fogja hitetni, Te vagy újfent aki téveszmés, és amúgy Te tehetsz arról hogy Ő ilyen. És tűpontosan le fogja vezetni miért. És addig nyomaszt vele, amíg el nem hiszed. Onnantól még nehezebb lesz szabadulnod, mert elzárja előled azt, amivel még meg tudnád segíteni magad. Ebbe nem szabad belecsúszni!!!
FB önsegítő csoportok is vannak, pár jószándékú sorstárs is sokat segíthet. Vagy barát, akivel el tudsz erről beszélgetni.
Mellesleg a parkapcsilaton belüli lelki bántalmazás már Btk beli tényállás. Az más kérdés hogy párkapcsolati erőszakkal csak akkor foglalkoznak a hatóságok ha már folyik a vér.
Pedig egy hosszú lelki bántalmazás néha súlyosabb nyomokat hagy az ember lelkében mint egy pofon.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!