Más is szereti, ha idős családtagok a múltról mesélnek?
Figyelt kérdés
Örökké tudnám hallgatni mikor a mamáim mesélik, hogy milyenek voltak a szüleik anno, milyen volt a gyerek és a fiatal felnőtt koruk, hogyan lettek szerelmesek stb. Nem túl vidám történetek, mert rémes körülmények közt nőttek fel mindketten (háború, szegénység, alkoholista férjek stb.) mégis szeretem hallani. Régen is a történelem volt a kedvenc tantárgyam, talán ezért. Onnan jutott eszembe ez a kérdés, hogy egy barátnőm panaszkodott, hogy a nagyija folyton a múltról magyaráz neki, meg régi képeket mutogat, és Ő ezt utálja. Kiváncsi vagyok mások hogyan állnak ehhez a témához :)2024. febr. 4. 16:22
11/11 anonim válasza:
Egy nagyszülőm él már csak, az egyik nagymamám. Órákon át, napestig tudna mesélni. 80felett van , de mindenre emlékszik. Melyik napon , ki milyen ruhában volt, mit viselt , mi hogy volt, hogyan jártak iskolába, milyen volt a gyermekkoruk. És hallgatjuk, egy másik világ, a 2.világháború idején és utána. Anyum és az 5 testvére gyermekkoráról, tinédzserkor, minden... nagypapámról, akit nem ismerhettem...a családunk múltjáról és alakulásáról és úgy mesél , mintha ott lennél és teljesen bele tudod magad élni abba az időbe.
Sokszor meséli ugyanazokat, de ugyanúgy szeretjük és azt hogy még mindig itt van egészségben és mesél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!