Mi hiányzott a tökéletes családból?
Gondolom én le leszek pontozva 😂 Nekem olyan szerencsém van, hogy az első mondatodban leírt "álom" gyerekkorom volt.
Hidd el, létezik ilyen, és ha jól értem, te erre is törekedsz a gyerekeidnek 😊
A szüleim békében, szeretetben neveltek fel minket, évente pár nyaralással, jártunk színházba, moziba stb. Nyelvvizsgát, edzést fizették, biciklit vettek nekünk stb.
Ugyanakkor megtanítottak a munka, pénz értékére, sosem kaptunk meg mindent, be kellett osztanunk a zsebpénzt, ha valami elromlott, csak akkor kaptunk újat (például telefon), nagyobb tárgyakat maximum csak karácsonyra kaptunk.
Arra is megtanítottak, hogy nem a külföldi nyaralás a lényeg, hanem az együtt töltött idő, sokat társasoztunk, túráztunk, kutyát sétáltattunk, horgásztunk, kézműveskedtünk. Azt is tőlük tanultam, hogy az élethosszig tartó tanulás a fontos, felnőttként tanfolyamokra járni, magamat tovább képezni. Takarékosodni, nem szórni a pénzt.
Természetesen egyik család sem tökéletes, nálunk is voltak viták.
Sosem vertek a szüleim minket, sosem ittak. Ennek az az oka, hogy őket viszont sajnos verték az alkoholista nagyszüleim, igen, mindkét oldalon, mindkét szülőmet. Ők úgy döntöttek, hogy nem bántják a gyerekeiket, nem vitték tovább ezt a mintát.
Tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok, és hálás vagyok a szüleimnek.
Felnőttként is támogatnának, szerettek volna belefizetni a jogsimba, esküvőmbe, de én ezeket nem fogadtam el.
Most is jó a kapcsolatunk, járunk színházba, szabadulószobába, múzeumba, sokat társasozunk családi ünnepeken, karácsonykor sütit sütünk stb. Nem találkozunk, csak pár hetente, hiszen mindenkinek megvan a saját élete, munkája, hobbija.
Természetesen vannak dolgok, amiben nem értünk egyet, de tiszteljük egymás véleményét és határait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!