Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 26 éves szingli nőként “ciki”...

26 éves szingli nőként “ciki” szülőkkel élni?

Figyelt kérdés

Saját magamat tartom el, befizetek a rezsibe, itthon alig eszek stb.

De 350-et keresek, egy albérlet a fizetésem harmadát, de akár többet is elvinne.

Arra jutottam, hogy ha lesz párom; vele költözök, mert ketten azért már könnyebb. (Nem ezért keresek párt, mielőtt valaki félreértené).

Egyébként itthon ebből nincs gond, jól kijövök a szülőkkel is, igaz, nem is sokat látjuk egymást, mert csak én vagyok a felső szinten, ők meg lent.

2024. jan. 28. 11:56
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%

Pasiként sem ciki.

Ha van esze az embernek elég szép összeget tud félretenni pár év alatt amíg otthon lakik, azt a pénzt amit albérletre költene tegye félre így nem mást gazdagít vele hanem összerak egy induló tőkét ami ha költözni fog pont jól fog jönni.

Aki szerint ciki annak valószínűleg mindent a valaga alá tettek fogalma sincs arról mi az, hogy önerőből előteremteni valamit.

Kérdező ne érezd cikinek teljesen normális dolog.

2024. jan. 28. 14:39
 22/42 anonim ***** válasza:
4%
Kíváncsi vagyok,akik szerint nem ciki,ők milyen helyzetben vannak.Egy felnőtt embernek a szüleivel élni nem normális,nem egészséges.És igen,mondhatjuk akár cikinek is-még úgy is hogy mind tudjuk mennyire nem egyszerű elszakadni otthonról.Ez nem elhatározás kérdése,hanem pénz.Fél millát kellene ahhoz keresni hogy az ember ne vegetáljon egy albérletben,hanem éljen.Az sem feltétlen jó ötlet,hogy a pároddal közösen béreltek hisz ehhez hosszú távon kellene tervezni,bízva abban hogy hónapok,évek múltán is együtt lesztek,amire semmi garancia nincs.
2024. jan. 28. 14:42
 23/42 anonim ***** válasza:
0%
#22: én nem így fogalmaznék, de értem, mire gondolsz - amennyiben önálló, nem a szülők által elnyomott a személyisége, úgy előbb-utóbb kibuknak a törvényszerűen létrejövő generációs konfliktusok, a másik esetben viszont eleve azzal lesz baj, hogy nem állt saját lábra, az egy légtérben élés pedig ezt konzerválja.
2024. jan. 28. 14:45
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem ciki, ha 30+ korodig is maradsz kicsit akkor sem.

Szüleid tudják hogy pénzt eltenni csak így lehet. Ha elmész albérletbe sosem lesz egyedül saját lakásod, vagy házad. Érted, sosem.

Persze jönnek majd okostojások hogy bezzeg ők már 20 évesen két lakást vettek és stb, ne higgy nekik hazudnak.

Csak szépen gyűjtsd a pénzed :)

2024. jan. 28. 14:54
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
Ezt olyan ismerőseim tartották cikinek, akiknek a valaguk alá tolt a szülő 20on évesen lakást, vagy jelentős önerőt a lakásvásárláshoz...
2024. jan. 28. 15:10
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

Mai világban sajnos ez van. Ha akarsz az életedben valaha is saját lakást, mama hotelnél kell laknod. Fiúknál sajnos ugyanez van.

Nem ciki ez, a mai világ hozománya.

2024. jan. 28. 15:15
 27/42 anonim ***** válasza:
23%
Én ennél kevesebből élek albérletben. És teljesen jól megvagyok.
2024. jan. 28. 15:23
 28/42 anonim ***** válasza:
77%
Tudod mi a ciki? Felvenni 8 féle hitelt, CSOK-ot, babaváró, utána azért szülni 3 gyereket, hogy tudj venni egy 80 milliós romhalmazt valami agglomerációs lakóparkban és 30 évig fizetni a törlesztőt. Ja, és hozzá egy autó is hitelre, hogy lehessen villogni a haverok előtt. Ez ami ultragáz, a 30 év adósrabszolgaság..
2024. jan. 28. 15:48
 29/42 anonim ***** válasza:
0%
En úgy találkoztam a férjemmel, vagyis az első kettesben talink, hogy elhivtam magamhoz. 26 évesen. Egyedül éltem családi házban. Nem tudom ez hogy jöhetett volna létre olyan minőségben ha a szüleimmel lakok.. 2 hétre rá ő költözött hozzám pl, pedig neki is volt lakása. Ha egyedül élsz azért van szabadság. Anyueknal nincs.. Közel a 30hoz ciki igen.
2024. jan. 28. 15:55
 30/42 anonim ***** válasza:
72%

Nem ciki, de ebben a korban mar el kell gondolkodni a kulon elesen.

Ne arra varj hogy ha majd lesz parod. Mi lesz ha a paroddal szakitasz? megint a szuleidnel laksz akkor?

2024. jan. 28. 16:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!