Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok hozzá, ha a...

Mit szólnátok hozzá, ha a fiatok egyik pillanatról a másikra katona szeretne lenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

20 éves vagyok, szakmámat tekintve rendszergazda. Fél éve munkát keresek, de nem sok sikerrel. Ahol lakom, kb. 70km-es körzetben nem keresnek még csak az informatikához közeli szakmát sem, lehetetlennek érzem, hogy eltudjak ezzel helyezkedni. Költözni pedig emiatt nem éri meg, mert egy albérlet alap hangon +100.000 forint..

Láttam egy hirdetést, ahol katonának lehet jelentkezni. Tüzérségi eszközre keresnek embereket, erre képeznek ki.

A pénz Br. 737.000 Ft, ami itthon szerintem elég jó.

A kiképzés egy bentlakásos iskolában lenne, amivel nincs probléma, mert 5 évig kollégista voltam, így nem áll tőlem távol ez a dolog.

Sportolni szeretek, maga a katonaság mindig is érdekelt. Nem azt mondom, hogy mindig katona szerettem volna lenni, de ha valaki megkérdezi, hogy "Lennél katona?", akkor az lenne rá a válaszom, hogy "Miért ne?"

Kitartással, motivációval, tűrőképességgel nincs baj, közel 40kgot fogytam le, heti szinten 5x járok konditerembe, szóval fizikailag is készen állnék rá. Olyan mentalitásom van, hogy amit a fejembe veszek azt előbb vagy utóbb megcsinálom.

A szüleim viszont ezt az ötletet annyira nem díjazzák, és nem tudom, hogy miért. Tényleg annyira rossz lenne ez?

Muszáj valamit kezdenem magammal, ez az 1 opció van eddig, vagy pedig szeptemberben irány az egyetem.

Mik lehetnek a hátrányai egy ilyen szolgálatnak?

2024. jan. 15. 09:03
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

A fizikai szintfelmérővel nem hinném, hogy bármi gond lenne. Középiskolában 2000m futás, fekvőtámasz, húzódzkodás simán megvolt átlag feletti teljesítménnyel +40kg felesleggel. (Na jó, talán a húzódzkodás nem.. :D)

Azóta pedig heti 5 edzés, nincs felesleg, és annyira komolyan veszem ezt a kondis témát, mint egy testépítő versenyző. Mint írtam, mentálisan olyan vagyok, hogy vagy 100%-ot adok bele valamibe, vagy semmit. Középiskolában a tanulásban is meglátszott ez. Ha négyest kaptam, az számomra felért egy kettessel, mert mindig a maxot akarom kihozni magamból.

És igen, sajnos csak azt tudom írni, amit a #19. Az informatika egy rettentő tág fogalom. Ebből a rendszergazda csak egy kis morzsa. Aki igazán jó pénzt akar keresni informatikával, az back/frontend fejlesztő lesz, programozás irányban megy tovább. Ehhez nekem még jópár év egyetem és mellette rengeteg autodidakta tanulásra van szükségem.

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2024. jan. 15. 16:28
 22/26 anonim ***** válasza:
59%
Katonának lenni szép karrier és szép hivatás - már ha valóban azt akarod.
2024. jan. 16. 04:55
 23/26 anonim ***** válasza:
38%
Ja igen, én nagyon büszke lennék a gyerekeimre, ja katonák akarnának lenni.
2024. jan. 16. 04:56
 24/26 anonim ***** válasza:
35%
Csináld kettő az egyben, irány a Ludovika!
2024. jan. 16. 09:47
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem örülnék neki, félteném, de nem állhatok a nagykorú gyerekem útjába. Azt pedig azért minden féltésem ellenére becsülném, hogy egy tisztességes, kemény pályát választ, amire nem utolsósorban mindig lesz szükség, békeidőben is.
2024. jan. 16. 11:34
 26/26 anonim ***** válasza:
77%

"Katonának lenni szép karrier és szép hivatás - már ha valóban azt akarod."

Csak nem ebben az országban...

Kérdező, hallgasd meg ezt a volt katonát, akinek tényleg szeretett hivatása volt a Honvédség, és mégis hogyan járt... Ezt is megfertőzte a NER. Nem az számít, mit teszel le az asztalra.

[link]

2024. jan. 16. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!