Mit szólnátok hozzá, ha a fiatok egyik pillanatról a másikra katona szeretne lenni?
Sziasztok!
20 éves vagyok, szakmámat tekintve rendszergazda. Fél éve munkát keresek, de nem sok sikerrel. Ahol lakom, kb. 70km-es körzetben nem keresnek még csak az informatikához közeli szakmát sem, lehetetlennek érzem, hogy eltudjak ezzel helyezkedni. Költözni pedig emiatt nem éri meg, mert egy albérlet alap hangon +100.000 forint..
Láttam egy hirdetést, ahol katonának lehet jelentkezni. Tüzérségi eszközre keresnek embereket, erre képeznek ki.
A pénz Br. 737.000 Ft, ami itthon szerintem elég jó.
A kiképzés egy bentlakásos iskolában lenne, amivel nincs probléma, mert 5 évig kollégista voltam, így nem áll tőlem távol ez a dolog.
Sportolni szeretek, maga a katonaság mindig is érdekelt. Nem azt mondom, hogy mindig katona szerettem volna lenni, de ha valaki megkérdezi, hogy "Lennél katona?", akkor az lenne rá a válaszom, hogy "Miért ne?"
Kitartással, motivációval, tűrőképességgel nincs baj, közel 40kgot fogytam le, heti szinten 5x járok konditerembe, szóval fizikailag is készen állnék rá. Olyan mentalitásom van, hogy amit a fejembe veszek azt előbb vagy utóbb megcsinálom.
A szüleim viszont ezt az ötletet annyira nem díjazzák, és nem tudom, hogy miért. Tényleg annyira rossz lenne ez?
Muszáj valamit kezdenem magammal, ez az 1 opció van eddig, vagy pedig szeptemberben irány az egyetem.
Mik lehetnek a hátrányai egy ilyen szolgálatnak?
A fizikai szintfelmérővel nem hinném, hogy bármi gond lenne. Középiskolában 2000m futás, fekvőtámasz, húzódzkodás simán megvolt átlag feletti teljesítménnyel +40kg felesleggel. (Na jó, talán a húzódzkodás nem.. :D)
Azóta pedig heti 5 edzés, nincs felesleg, és annyira komolyan veszem ezt a kondis témát, mint egy testépítő versenyző. Mint írtam, mentálisan olyan vagyok, hogy vagy 100%-ot adok bele valamibe, vagy semmit. Középiskolában a tanulásban is meglátszott ez. Ha négyest kaptam, az számomra felért egy kettessel, mert mindig a maxot akarom kihozni magamból.
És igen, sajnos csak azt tudom írni, amit a #19. Az informatika egy rettentő tág fogalom. Ebből a rendszergazda csak egy kis morzsa. Aki igazán jó pénzt akar keresni informatikával, az back/frontend fejlesztő lesz, programozás irányban megy tovább. Ehhez nekem még jópár év egyetem és mellette rengeteg autodidakta tanulásra van szükségem.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
"Katonának lenni szép karrier és szép hivatás - már ha valóban azt akarod."
Csak nem ebben az országban...
Kérdező, hallgasd meg ezt a volt katonát, akinek tényleg szeretett hivatása volt a Honvédség, és mégis hogyan járt... Ezt is megfertőzte a NER. Nem az számít, mit teszel le az asztalra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!