Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok hozzá, ha a...

Mit szólnátok hozzá, ha a fiatok egyik pillanatról a másikra katona szeretne lenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

20 éves vagyok, szakmámat tekintve rendszergazda. Fél éve munkát keresek, de nem sok sikerrel. Ahol lakom, kb. 70km-es körzetben nem keresnek még csak az informatikához közeli szakmát sem, lehetetlennek érzem, hogy eltudjak ezzel helyezkedni. Költözni pedig emiatt nem éri meg, mert egy albérlet alap hangon +100.000 forint..

Láttam egy hirdetést, ahol katonának lehet jelentkezni. Tüzérségi eszközre keresnek embereket, erre képeznek ki.

A pénz Br. 737.000 Ft, ami itthon szerintem elég jó.

A kiképzés egy bentlakásos iskolában lenne, amivel nincs probléma, mert 5 évig kollégista voltam, így nem áll tőlem távol ez a dolog.

Sportolni szeretek, maga a katonaság mindig is érdekelt. Nem azt mondom, hogy mindig katona szerettem volna lenni, de ha valaki megkérdezi, hogy "Lennél katona?", akkor az lenne rá a válaszom, hogy "Miért ne?"

Kitartással, motivációval, tűrőképességgel nincs baj, közel 40kgot fogytam le, heti szinten 5x járok konditerembe, szóval fizikailag is készen állnék rá. Olyan mentalitásom van, hogy amit a fejembe veszek azt előbb vagy utóbb megcsinálom.

A szüleim viszont ezt az ötletet annyira nem díjazzák, és nem tudom, hogy miért. Tényleg annyira rossz lenne ez?

Muszáj valamit kezdenem magammal, ez az 1 opció van eddig, vagy pedig szeptemberben irány az egyetem.

Mik lehetnek a hátrányai egy ilyen szolgálatnak?

jan. 15. 09:03
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
58%

Minden, valamennyire is értelmes ember az egyetemet választaná!

A katonaság nem abból áll, hogy egyenruhában mászkálhatsz, meg paaezol, hanem a legtöbb esetben mehetsz háborúzni valamerre, és te leszel, akire lönek, meg neked kell másokat lelöni.

jan. 15. 09:13
 2/26 anonim ***** válasza:
80%
Háború van a szomszédban, megvan az esélye hogy ágyútöltelék leszel. Én most nem gondolkodnék ilyesmiben. Nekem van szerződéses katona ismerősöm, és szerinte is ott van a levegőben a gondolat, hogy egyszer csak harcolnia kell.
jan. 15. 09:17
 3/26 anonim ***** válasza:
89%

Ha a 20 éves fiam (vagy lányom) találná ki hogy katona lesz, akkor sok beleszólásom nem lenne, lévén nagykorú.

Továbbá az ő élete, amit neki kell élnie nem nekem.

Ezzel együtt nem örülnék neki.

jan. 15. 09:18
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Ez a katonaság nagyon szép dolog egészen addig, amíg nem küldenek éles bevetésre, küldetésre.
jan. 15. 09:23
 5/26 anonim ***** válasza:
62%
AZ nem opció, hogy elmenj gyárba operátornak addig? GYár biztos van a környékeden. Vagy ügyfélszolgálat.
jan. 15. 09:29
 6/26 anonim ***** válasza:
71%
Inkább tanuljon, katonaság minden csak nem karrier.
jan. 15. 09:36
 7/26 anonim ***** válasza:
80%
Informatikusként igenis megéri elhelyezkedni távolabb albérletben, mert ezzel a szakmával nagyon jól tudsz keresni. Nem örülnék, ha a fiam élhető szakmával lövöldözni akarna, mert ott nem kell gondolkodnia. Főleg most, amikor reális, hogy nem csak a laktanyán kéne "bohóckodnia", hanem élesben is bevethetik.
jan. 15. 10:08
 8/26 anonim ***** válasza:
80%
Mondjuk nem örülnék, hogyha a fiam halomra lövetné magát, de az ő élete...
jan. 15. 11:16
 9/26 anonim ***** válasza:
43%

Büszke lennék rá, honvéd egy megbecsült hivatás. Nyilván kell hozzá egy erős elkötelezettség, mert anélkül idővel szenvedéssé válhat.

Akik itt háborúval riogatnak nyilván nem tudnak semmit erről a világról, csak az üres fejekből dől a szöveg a halomralövetésről. Expedíciókra önkénteseket küldenek ahol bizony van kockázat, de sokkal gazdagabban jössz haza pár év múlva mint bármelyik informatikus meló tudna neled ajánlani.

Ha tényleg elhivatott vagy, akkor a kiképzést érdemes elkezdeni. Én is katona akartam lenni, 2010 körül, de alkalmasságin nem mentem át 😅 anyám természetesen látott maga előtt vérbe fagyva a don-kanyarban és tudatlanul pánikolt, majd hagytam magam lebeszélni arról, hogy erősebbé edzzem magam és újra megpróbáljam. 19 éves voltam, még befolyásolható. És most ahelyett, hogy lenne egy stabil hivatásom és sokkal jobb körülményeim, most egy építkezésen dolgozom és albérletben élek. Soha ne engedd, hogy lebeszéljenek olyanok akikből csak a buta félelem beszél.

Ráadásul ha megvan a kiképzésed a honvédelemnél akár ki tudod használni az informatikus végzettségedet is, ami csak jobb mint egy multinál görnyedni.

31f

jan. 15. 11:38
 10/26 anonim ***** válasza:
62%
Ha menni akar, akkor menjen, mondjuk benne van a pakliban, hogy kiküldik a frontra.
jan. 15. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!