Mit szólnátok hozzá, ha a fiatok egyik pillanatról a másikra katona szeretne lenni?
Sziasztok!
20 éves vagyok, szakmámat tekintve rendszergazda. Fél éve munkát keresek, de nem sok sikerrel. Ahol lakom, kb. 70km-es körzetben nem keresnek még csak az informatikához közeli szakmát sem, lehetetlennek érzem, hogy eltudjak ezzel helyezkedni. Költözni pedig emiatt nem éri meg, mert egy albérlet alap hangon +100.000 forint..
Láttam egy hirdetést, ahol katonának lehet jelentkezni. Tüzérségi eszközre keresnek embereket, erre képeznek ki.
A pénz Br. 737.000 Ft, ami itthon szerintem elég jó.
A kiképzés egy bentlakásos iskolában lenne, amivel nincs probléma, mert 5 évig kollégista voltam, így nem áll tőlem távol ez a dolog.
Sportolni szeretek, maga a katonaság mindig is érdekelt. Nem azt mondom, hogy mindig katona szerettem volna lenni, de ha valaki megkérdezi, hogy "Lennél katona?", akkor az lenne rá a válaszom, hogy "Miért ne?"
Kitartással, motivációval, tűrőképességgel nincs baj, közel 40kgot fogytam le, heti szinten 5x járok konditerembe, szóval fizikailag is készen állnék rá. Olyan mentalitásom van, hogy amit a fejembe veszek azt előbb vagy utóbb megcsinálom.
A szüleim viszont ezt az ötletet annyira nem díjazzák, és nem tudom, hogy miért. Tényleg annyira rossz lenne ez?
Muszáj valamit kezdenem magammal, ez az 1 opció van eddig, vagy pedig szeptemberben irány az egyetem.
Mik lehetnek a hátrányai egy ilyen szolgálatnak?
Pillanatnyilag olyan helyre, ahol lőnek a magyar katonák önként jelentkezés alapján mennek. Az, hogy jelentkezés és kiképzés után hova vezényelnek, az kérdéses. Csak akkor mennék bele, ha a szerződésben benne van, hogy ekkora illetményt kapsz, elég sok rosszabbul fizető pozíció van.
Nem ismerlek. Egyszer voltam próbaidőn olyan helyen, ahol minden munkatárs volt hivatásos katona. Én, mint civil nem sokat tudtam velük beszélgetni, teljesen más világban éltek.
Kétségbe esve könyörögnék hogy ne tegye.
Ismerősünk kiment, megcsinálta, de annyira nem bírta feldolgozni amiket átélt és látott hogy 26-27 évesen megölte végül magát.
Persze ott is meghalhatsz de az sem garancia ha túléled.
Megszakadna a szívem.
Békeidőben jó katonának lenni.
Háborús helyzetben kicsit kevésbé.
A leírásod alapján jó a fizukumod, sőt nagyon jól fejleszthető és mentálisan is magas szinten vagy.
Informatikusként gondolom az idegen nyelv sem kottyan meg. Vagy akár több, idővel.
Szerintem nagyon hamar (jó persze nem 1-2 hónap) fontos felelős munkád lenne attól függően hova jelentkezel. Az információs hadviselés ma már a legalapabb. Nagy hangsúlyt fektetnek rá.
És ez az egyik legkomolyabb csapatjáték.
Ha felsőoktatás, akkor katonai vonal nem kompromisszum? Annak végeztével ugyanazt (vagy szerencsére már nem) csinálnád, mintha most jelentkeznél az "utcáról", csak már százszor jobban kiképezve, fényesebb csillagokkal a vállapon.
Ne gyertek azzal hogy informatika, a rengszergazda nem hianyszakma, es nincs is agyonfizetve.
Voltam hasonlo cipőben. Végül 15 ev szolgalat lett. És a valosag koszonoviszonyban sincs a sok vészjóslattal. Bár igaz az sem mindegy milyen alakutathoz kerulsz.
És mellette lehet fejlodni tovabb, en a katonai tapasztalatokkal most külföldön olyan munkam van, amire otthon soha a budos életben nem vettek volna fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!