Lehet a babánknak egy keresztanya és egy keresztapa helyett 2 keresztapukája?
Római katolikusak vagyunk. Nem érezzük úgy, hogy nők között lenne bárki, aki megfelelő lenne erre a "feladatra".
Nem tudom hogyan működik, segítsetek légyszíves.:)
"ő meg sincs keresztelve, mégis két gyerek keresztszülei vagyunk"
Nem, nem vagytok, csak azt hiszitek. Ő mindenesetre biztosan csak tanú lehet, keresztszülő nem. Ha nem hiszed és érdekel, nézd meg a templomi papírokat.
Egyébként a legnagyobb kommunista időkben nyilván más volt a szabályozás, mint mondjuk a rendszerváltozás óta, úgyhogy az se mindegy, hogy mikor volt a keresztelő.
"nem felnőtt a tesóm"
Hanem? Hány éves?
13, sehol sem írtam, hogy felnőtt, ezért nem is értem, hogy hogyan jön ide, hogy a felnőtteknél hogyan megy.
Unokatesóim 2 évesek, a keresztanya és a keresztapa a keresztelőn ismerték meg egymást, előtte sosem találkoztak és egyik sem gyakorolja a vallást, a keresztanya egyedülálló is. Zárójelesen faluban lettek megkeresztelve a gyerekek.
"hogyan jön ide, hogy a felnőtteknél hogyan megy"
Úgy, hogy eddig nem tudtuk, hogy hány éves, pedig pont az életkora lehet magyarázat arra, amin csodálkozol.
"a keresztanya és a keresztapa a keresztelőn ismerték meg egymást, előtte sosem találkoztak"
Ez nem lenne gond. Az a lényeg, hogy a szülőket segíteni tudják a gyerek katolikus nevelésében.
"a keresztanya egyedülálló"
A római pápa is az. Ez sem lenne gond.
"egyik sem gyakorolja a vallást"
Ez már sokkal inkább.
De végső soron a keresztelő pap lelkiismeretére van bízva sokminden...
Én nem csodálkozom semmin:D Nálam is vicces ez a keresztszülő dolog.
De engem csak az érdekel, hogy opció lehet- e, hogy ne legyen keresztanya, viszont keresztapa 2 is.
#12: A két szóban forgó keresztelő 2018-ban és tavaly történt. Fogalmam sincs, hogy a háttérben mit hogy dokumentál az egyház, vagy hogy a papok keresztbe tett ujjakkal mondták-e a "Keresztszülők, vállaljátok-e hogy bla bla bla" szöveget, de a szertartás pont ugyanolyan volt mint bármely keresztelő.
Gyanítom, hogy inkább arról van szó, hogy egyes papok szigorúak, mások meg bárkit vállalnak.
"opció lehet- e, hogy ne legyen keresztanya, viszont keresztapa 2 is"
Az lehet opció, hogy ne legyen keresztanya. Az viszont nem, hogy két keresztapa is legyen. Azt lehet még, hogy az egyik a keresztapa legyen, a másik meg keresztelési tanú.
Köszönöm nagyon mindenkinek!
Utolsó, jajj, ez nagyon jó ötlet!!! Valószínűleg így lesz!:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!