Ha egy 15 éves gyereket pszichológushoz viszünk, utána tudni fogjuk a "diagnózist" mi szülők?
Figyelt kérdés
Úgy értem tudom hogy van orvosi titokartas. De nyilván ha gond van, azt a szülőnek tudni kell.2024. jan. 5. 21:40
11/35 anonim válasza:
Csak akkor fogjátok tudni, ha komolyabb veszélyt jelent rá vagy rátok a diagnózisa, különben nem. Ezen kívül a pszichológus/pszichiáter csak azt mondja el nektek, amit a gyerek megenged neki. Nem is lenne értelme másképp, hiszen ha úgy megy oda, hogy amit mond az visszajut hozzátok (bennetek meg nyilván nem bízik) akkor soha nem fog megnyílni a szakembernek sem.
12/35 anonim válasza:
Ennyi idősnél még mindent el fog mondani.
13/35 anonim válasza:
Kiskorú esetében nincs titok a szülő előtt
14/35 A kérdező kommentje:
Igazából nem az érdekel, hogy miket mond el neki a gyerek,ert
mert nyilván nem veszi magnóra és játssza vissza nekem, hanem az, hogy én megtudom e a pszichológustol hogy mi a gond és hogyan tudnék segíteni.
2024. jan. 5. 22:56
15/35 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat.
2024. jan. 5. 23:00
16/35 anonim válasza:
Csak gyógyszert ne fogadj el, mert sok antidepresszánssal kezelt lesz öngyilkos!
17/35 anonim válasza:
#6 Persze, csináljanak belőle már 15 évesen zombit egy olyan probléma miatt, amin egy pszichoterápia segíthetne...
18/35 A kérdező kommentje:
Am pszichológus nem ír gyógyszert tudtommal.
2024. jan. 5. 23:04
19/35 anonim válasza:
Pszichológus nem írhat gyógyszert, ezt jól tudod kérdező.
Ahogy mondták, részleteket nem fog elmondani, de ha olyan dolog a baj, amiben tudtok segíteni, akkor azt el fogja. Illetve ha úgy látja jónak, akkor ajánlhat iskolán kívüli pszichológust, hiszen az iskolapszichológusnak kevés ideje van, ha hosszabb távú terápiára van szüksége, vagy fennáll a lehetősége hogy valamit diagnosztizálhatnak nála, tovább fogja küldeni
20/35 anonim válasza:
Azt en is tudom h nem írhat gyógyszert pszichológus de kaphatsz esetleg küldőpapírt pszichiáterhez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!