A döntésünk miatt a férjemmel, furán nem rám az ő családja?
Hosszú évek próbálkozása után végre tavasszal megfogant (lombik) a kislányunk és hamarosan meg fog születni. Mivel veszélyeztetett terhes lettem, így nem dolgozhattam és mivel marha korrekt munkáltatóm volt, szépen el is küldött. Sokat beszélgettünk a férjemmel, hogy hogy legyen majd ha ovis lesz a gyerek és ő is meg én is arra jutottunk, hogy amíg úgy érzem, érezzük jónak és amíg ez anyagilag sem megterhelő, addig maradjak itthon a gyerekkel. Nyilván már most téma a férjem családjában, hogy és meddig tervezek itthon maradni majd a gyerekkel és mikor mondtuk, hogy még nem tudjuk, lehet iskolás koráig, nem lehet tudni, mindenki majdnem infarktust kapott, hogy de hát és én addig nem akarok dolgozni? Mondtuk, hogy annyit küzdöttünk a gyerekért, hogy nem akarjuk, hogy ne tudjunk vele sok, minőségi időt tölteni, és mivel egy fizetésből is jól kijövünk (férjem vállalkozó), és míg ez így is marad, addig szeretném az időm a gyerekre szentelni, amúgy meg ez még a jövő zenéje, tök fölösleges ezzel most ennyire foglalkozni. Szinte mindenki, kivéve a sógornőm, ő egyetért velem ki van hülve ezen, hogy se bölcsi, se babysitter, hanem én és otthon és évekig.
Nem tudom mi ebben a rossz. Nektek is vannak ilyen "érdekes" családtagjaitok?
"Nem tudom mi ebben a rossz."
. Majd megtudod.
Nem mondom, hogy rosszul döntesz, de majd meglátod az árnyoldalát, amit mások már látnak.
"Na de, tényleg feleslegesen írtam ki a kérdést"
- Szívesen máskor is.
Ne hagyd, hogy beleszóljanak.
Nagyjából fél éves!!! volt a gyerek, amikor a férjem családja kérdezgette, hogy mikor fogok már dolgozni menni.
Nem lehet mit tenni velük, idióták és kész. Ha anyagilag megtehetitek, hogy otthon maradj, akkor maradj. Nem kell itt sem senkinek számot adni.
Hat ez az a tema, ami abszolut csak ratok tartozik, senki masra. En ugy lettem terhes, hogy epp munkat valtottam es a probaidomet toltottem, persze elkuldtek azonnal. Mar 1 eve probalkoztunk akkor, nem gondoltam ra, hogy pont akkor jon ossze, hat igy alakult.
Most 10 honapos a kisfiam, nem tudom meg meddig maradok itthon vele, de 2 eves koraig egyelore biztos, aztan meglatjuk.
Mivel a “kedves” csaladunk nekunk is hasonloan joszandeku, ezekre a kerdesekre en mindig annyit valaszolok csak, hogy majd meglatjuk, hogy alakul. Ha kell, fizikailag kilepek a beszelgetesbol es arrebb megyek, ha nagyon nem akarjak lezarni a temat. Semmi tobbet nem osztok meg veluk, mert csak a problema van belole.
Neked is ezt ajanlom, mar elmondtatok, mindegy, de gyorsan le kell zarni a temat es arrebb menni (vagy haza) ha nem hagyjak abba.
Senkinek semmi beleszólása ebbe.És ha gyerek sem lenne és a párod tartana el akkor is mi van? Ahhoz se lenne köze senkinek sem.Szerintem maradj otthon vele ameddig csak tudsz.Én ajánlom a heti 1-2x i bölcsit a gyereked érdekében.Tudjon szocializálódni, kiszakadni a négy fal közül, gyerekekkel játszani, és fejlődni.Oké hogy otthon eljátszassz elgyurmázol vele.Az nem ugyanaz. Nem kell reggeltől estig ott lennie. De 9-15-16hig hogy ott uzsonnázzon a barátaival ez fontos, persze 2 éves kor felett :)
Lehet lesz aki nem ért egyet velem.Mint anya és mint bölcsődei gyereknevelő, tudom hogy erre szüksége van egy gyereknek.
Jaj istenem, mennyi lepontozó, savanyú szőlőt szopogató nő van. :D
Ha anyagilag megtehetitek, maradj. Senkinek semmi köze hozzá.
28.
Hát amilyen családokat látok, szerencsétlen gyerek csak kínlódik otthon.Sok anyuka nem foglalkozik a gyerekével, csak bevágja a mese elé oszt hallgasson. Így jön az hogy sok gyerek óvodába se tud beszokni üvöltés nélkül, mert sose szakadt ki a négy fal közül.Játszóteren meg játszóházba max fizikailag fejlődik. Mentálisan nem.
Nem lepasszolja.De minimun heti 1x menjen már az a gyerek normális fejlődő közösségbe. A gyerek örül ennek.Nem úgy éli meg hogy az anyja lepasszolja.De mondom aki ebbe nincs benne nem dolgozik benne, fogalma sincs hogy mi kell egy gyereknek.Nekem meg ez a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!