Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A döntésünk miatt a férjemmel,...

A döntésünk miatt a férjemmel, furán nem rám az ő családja?

Figyelt kérdés

Hosszú évek próbálkozása után végre tavasszal megfogant (lombik) a kislányunk és hamarosan meg fog születni. Mivel veszélyeztetett terhes lettem, így nem dolgozhattam és mivel marha korrekt munkáltatóm volt, szépen el is küldött. Sokat beszélgettünk a férjemmel, hogy hogy legyen majd ha ovis lesz a gyerek és ő is meg én is arra jutottunk, hogy amíg úgy érzem, érezzük jónak és amíg ez anyagilag sem megterhelő, addig maradjak itthon a gyerekkel. Nyilván már most téma a férjem családjában, hogy és meddig tervezek itthon maradni majd a gyerekkel és mikor mondtuk, hogy még nem tudjuk, lehet iskolás koráig, nem lehet tudni, mindenki majdnem infarktust kapott, hogy de hát és én addig nem akarok dolgozni? Mondtuk, hogy annyit küzdöttünk a gyerekért, hogy nem akarjuk, hogy ne tudjunk vele sok, minőségi időt tölteni, és mivel egy fizetésből is jól kijövünk (férjem vállalkozó), és míg ez így is marad, addig szeretném az időm a gyerekre szentelni, amúgy meg ez még a jövő zenéje, tök fölösleges ezzel most ennyire foglalkozni. Szinte mindenki, kivéve a sógornőm, ő egyetért velem ki van hülve ezen, hogy se bölcsi, se babysitter, hanem én és otthon és évekig.

Nem tudom mi ebben a rossz. Nektek is vannak ilyen "érdekes" családtagjaitok?

2023. dec. 24. 11:55
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
94%

19, nem mondtam, hogy nem.

De úgy hivatkozik arra, hogy hát vállalkozó, mintha azokat nem érné baj, mind milliomos lenne, soha nem mehetne rosszul nekik.

2023. dec. 24. 12:17
 12/43 anonim ***** válasza:
93%
Amúgy simán dolgozhatnál a férjed vállalkozásában. Nálunk is a feleségem nálam dolgozik.
2023. dec. 24. 12:17
 13/43 anonim ***** válasza:
4%
#11 többségük kényszervállalkozó, azokra igaz amit te írsz pl futárok. Aki igazi vállalkozó, az tényleg milliomos és nem egy nekik rosszul.
2023. dec. 24. 12:18
 14/43 anonim ***** válasza:
83%
13, nem vagyok kényszervállalkozó, de milliomos sem.
2023. dec. 24. 12:19
 15/43 anonim ***** válasza:
73%

Most mi a kérdés? Ez a Ti dolgotok.

A munkaügyi per hogyan tart? Nyilván tisztában vagy vele, hogy a kirúgásod jogszerűtlen volt, és jókora kártérítésre számíthattok.

2023. dec. 24. 12:20
 16/43 anonim ***** válasza:
83%
Mivel az óvoda már kötelező, így legalább akkor már lesz a gyerek mellett időd másra is. Persze az első év a betegségekről szól, de rögtön végig lehet kérdezni a családot, hogy ilyen esetben kire számíthatsz, hogy vigyáz a gyerekre, orvoshoz viszi, ápolgatja? Amikor dolgozni fogsz, akkor is lehet, hogy időnként kéne segítség, hozni vagy vinni a gyereket, nem árt ezekre készülni. Nálunk az volt a terv, hogy amint lehet, megyek vissza dolgozni legalább részmunkaidőben, aztán már 4 is múlt a gyerek, mire sikerült.
2023. dec. 24. 12:21
 17/43 anonim ***** válasza:
24%

"A maszek bármit megtehet"

. Ez a "maszek" már 30 éve is elavult szó volt, piacgazdaság van.

2023. dec. 24. 12:21
 18/43 anonim ***** válasza:
25%
Én biztos a nyakába varrtam volna egy jókora munkaügyi pert egy szép kártérítessel együtt hiába hoz haza az én férjem is havi 2-4 millió forint között
2023. dec. 24. 12:27
 19/43 A kérdező kommentje:

A férjem a vendéglátó iparban (nem kocsma) vállalkozó, a családi hagyományt viszi tovább már 15 éve.

Nem mintha ehhez bárkinek köze lenne.

Na de, tényleg feleslegesen írtam ki a kérdést. Legyen szép napotok.

2023. dec. 24. 12:35
 20/43 anonim ***** válasza:
90%

Aki bele akar pofázni, az az ellenkezőjébe is bele tudna.

Én rögtön home officeba tudtam jönni, amint terhes lettem, sokkal kényelmesebb így, a munkáltatómnak tök oké, de azért az anyósom beledumált, hogy hát mi az, hogy én már terhesen "otthon meresztem a picsám", figyelje meg a férjem, hogy nem fogok egy percet se dolgozni ezután... Most is dolgozok, de azt ő nem tudja felfogni.

2023. dec. 24. 12:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!