Szoktatok a családdal társasjátékozni/programozni? Csak szerintem gáz, ha nem?
A barátom és a családja minden szombat délután vagy este együtt csinálnak valamit. Általában társasoznak, moziba mennek, ilyenkor télen jégkori stb. Amíg nem láttam bele a családjukba fel sem merült bennem, hogy nálunk miért nem volt ilyen sosem. Egyszer megkérdeztem anyukámat, hogy miért nem olvasott nekünk kiskorunkban, és az volt a válasza, hogy ó, hagyjál már a hülyeségeiddel. Na, hát ők ilyen szülők. Apukám jó, ha egy nap max.4-5 mondatot szól hozzánk, amúgy el van a saját kis csendes világában. Anyukám kicsit többet foglalkozik velünk, de ő sem ült le velünk soha tanulni vagy játszani. Nagyon szeretem a barátomat, de olyan irigy vagyok rá a családja miatt, közben meg nagyon haragszom a sajátomra. Lehet apróságnak tűnik, hogy velük játszanak meg ide-oda mennek, de nekem ez nagyon hiányzik a saját életemből. Tőlem azt se kérdezik meg soha, hogy hogy vagyok vagy mi volt a suliban.
Már most megfogadtam, hogy ha nekem gyerekem lesz olvasni fogok neki esténként, foglalkozni fogok vele és nem csak hagyom felnőni, mint egy fát az erdőben. Az én szüleimmel erről nem lehet beszélni, így ha van itt olyan, aki sose programozik a gyerekeivel, nem játszik velük, nem mesél nekik stb leírná, hogy miért nem? Szeretném megérteni, hogy az ilyen szülők mit gondolnak erről.
Az én családomban sem volt ez szokás. Emlékszem, egyszer kaptunk egy társast a tesóimmmal, és akkor egyszer leült velünk anyám, máig megvan a kép, annyira csodaszámba ment a dolog. De egyébként nem, sosem csináltunk ilyen dolgokat, nem játszott velünk, nem olvasott, semmi hasonló.
Nekem is vannak gyerekeim, én erre már tudatosan odafigyelek.
Heti 2 órát a gyerekre szánni azért munka meg háztartás mellett se olyan elvárhatatlan dolog szerintem. Nekem pl.anyukám orvos mellett asszisztens 6 órában szokott dolgozni, ideje lenne ránk csak kedve nincs.
#4 Enni nem csak a mekiben lehet, ha a gyerekem ezt szeretné akkor itthon főzőcskéznék vele vagy különlegesebb éttermeket próbálnánk ki. Bocsi, hogy ítélkezem, de lehet nem ismered jól a gyerekedet, ha azt hiszed csak enni és vásárolni szeret.
"Egyszer megkérdeztem anyukámat, hogy miért nem olvasott nekünk kiskorunkban, és az volt a válasza, hogy ó, hagyjál már a hülyeségeiddel."
. Valószínűleg azért reagált így, mert olvasott neked, csak arra már nem emlékszel. Így fejlődik sokat a gyerek szókincse az első 2-3 évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!