Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyenek az apák?

Miért ilyenek az apák?

Figyelt kérdés
Nekem elég szar arc apám volt, rosszabb, mint amilyenekről szó lesz, de ezek a vonások benne is erősen megvoltak. Biztos sok a kivétel, bár én eddig egy-két emberen kívül nem tapasztaltam. Elég sok ismerősöm apja teljesen érzéketlen legtöbbször. Együtt röhögcsélnek más ilyesmi személyiségű férfiakkal, rokonokkal, nagyritkán a családjával is, de úgy alapjáraton olyanok mint a kövek, vagy nem is tudom. Mintha nem lenne bennük érzelem, olyan flegmán, és nagyon unottan beszélnek, hogy azt elmondani nem tudom. Akiket így ismerek, tipikus falusiak, már úgy ténylegesen, kb. ilyen 2000 fős falvakban élnek. Tudok tőlünk olyat is, aki szereti a gyerekét, és ki is mutatja, de nem gyakori, meg ha felnő a gyerek, ugyan olyan életunt lesz mint a többi apa... Ez mitől van? Ennyire kivannak már mindentől, vagy csak hozzák magukkal azt a viselkedést, amit a saját apjuk adott nekik? Olyan 40-50 közötti férfiak, pár ilyennek, ahogy tudom, nem volt jó gyerekkora, lehet hogy emiatt ilyenek?

2023. dec. 8. 20:03
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
#4 és mit lehet kezdeni ilyen emberekkel? Mármint, hogy lehet megváltoztatni őket?
2023. dec. 9. 10:20
 12/18 A kérdező kommentje:
#5 akkor ne is legyél soha ilyen!:D
2023. dec. 9. 10:21
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy.

A magyar társadalom generációk óta érzelmileg elérhetetlen és bántalmazó.

Csakis az egyén magától érhet el változást.

2023. dec. 9. 10:25
 14/18 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudom mire gondolsz pontosan azalatt hogy "olyanok mint a kövek" de én hálás vagyok apámnak hogy példát mutatott. Az a férfi aki hagyja hogy az érzelmei befolyásolják nem igazi férfi. Egy apa legyen sztoikus, legyen a család sziklája. Ez azt jelenti hogy nem idétlenkedik, nem komolytalan, nem nyavalyog stb. Más kérdés, ha ezt úgy teszi, hogy közben nem foglalkozik a családjával. Viszont abban biztos vagyok, hogy a jövőbeli gyerekeim sosem fognak engem panaszkodni látni, vagy idétlenül röhögcsélni, bohóckodni. Mint mondtam, a gond csak ott kezdődik el, ha egy apa teljesen elhanyagolja a családját, azzal semmi gond, ha nem érzelmeskedik
2023. dec. 9. 11:51
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nincs egyetlen helyes recept. Lehet boldogító és hatékony egy emocionális, érzelmes apa-karakter és egy hűvös szikla típusú is.

Abból szokott gond lenni, amikor valaki szolgaian tovább akar vinni egy olyan modellt, amit valakitől látott, de az ő személyiségétől idegen.

2023. dec. 9. 14:50
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
15 egyetértek
2023. dec. 9. 14:57
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Apám is ilyen, iszik napi fél liter vodkát, ha nem többet, a felfogása lemaradt 1976-ban, minden ami modern az neki szar, semmirevaló, téveszméket talál ki, anyám meg még provokálja is, ilyenekkel, hogy miért iszik, mikor pontosan tudja, hogy ő is benne van ebben a kontrollmániájával. Ezen szerintem lehetetlen változtatni
2023. dec. 10. 02:28
 18/18 A kérdező kommentje:

#17 kb. leírtad a rokonságom idősebb férfi tagjait..:'D

Bár az én faterom nem iszik, és a modernebb dolgokat viszonylag nem veti meg, mégis ilyen "sötét"

2023. dec. 10. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!