A családom nem akarja megismerni a barátnőmet? Mi legyen?
A közelmúltban költöztünk össze, és a kapcsolat is friss abban az értelemben, hogy kapcsolatnak hívjuk, pedig elég régóta viselkedtünk párként, mire összejöttünk.
Úgy volt, hogy ünnepekre jöhet velem. Viszont hagyományosan nagynénéméknél leszünk ezen a karácsonykor. A nagynéném meg hát lecsekkolta a barátnőmet közösségi oldalakon, mert kíváncsi volt, és ő a fejébe vette a képek alapján, hogy "a barátnőm egy könnyűvérű, irritáló liba, és márpedig egy k*va be nem teszi a lábát hozzá", szóval nem jöhet velem a párom.
A szüleim ragaszkodnak a nénikémnél karácsonyozáshoz, ami így december 24-27-ig végig, ott van mindenki a családból, a külföldön élő rokonok is, akik amúgy nem jönnek haza, nem lenne rossz találkozni velük. A két ünnep között én és a barátnőm már kettesben programot szerveztünk, szilveszterezni meg a barátokkal fogunk. Hamarabb nem tudom bemutatni, nincs szabad hétvégénk, meló után átugrani a távolság miatt nem opció.
A barátnőm azt mondja, hogy nem gond, menjek nélküle, ő már három éve magányosan tölti a karácsonyt(a családjával nincs kapcsolata), nem lesz gond. Én nem akarom magára hagyni, és nyilván nem is fogom.
Arra gondoltam, hogy valahogy hatni kéne a nagynénémre, hátha. Valami tipp? Vagy mi legyen?
Én azt nem értem, hogy ha egy kivétellel mindenki mellettetek áll, akkor miért nem küldik el nagy egyetértésben a fészkes fenébe ezt a nagynénit és miért MUSZÁJ nála tölteni 4 napot?
Nekem már ott elképesztő a dolog, hogy meglett, családos emberek egy napot se töltenek a saját lakásukban a 3 napos ünnep idején, mert végig vendégségben vannak egy rokonuknál.
Én el nem tudok képzelni olyan karácsonyt, ahol az ünnepek alatt nem is vagyok a saját otthonomban, a saját karácsonyfám mellett. Ha meg még a gyerekem párját is vendégül látnám, akkor meg nincs is miről beszélni.
A lány helyében viszont eleve idegenkednék attól, hogy rögtön az egész rokonsággal 4 napig együtt legyek. Más lenne egy délutáni vendégeskedés, de ezt így akkor se akarnám, ha mindenki szívesen fogadna.
Én mennék a nagyszülőkhöz, a nagynénit meg egye meg a fene.
Aki akar,átmegy hozzátok megismerkedni, a nagyszülők jó fejnek tűnnek.
Amúgy meg lehet, a nagynéni is rájön, hogy hülyeséget mondott, főleg, ha esetleg találkozik a barátnőddel.
#66 Miért ne vágyhatna a családdal karácsonyozásra valaki, ha gyerekkora óta ez a szokás? Ha alapvetően jó a kapcsolat, csak most egy valaki fax volt, nem múlik el a jó családi kapcsolat MINDENKIVEL.
Én egyébként megkockáztatom, hogy a nagynéni azért offolta azt, hogy a csaj is menjen, mert akkor a kérdező nem megy, egyel kevesebb szoba kell a vendégeknek, a vendéglátóknak meg nem kell a nappaliban aludni addig.
Kérdező! Szerintem ha a nagyidéknál alszotok, nem lesz gond. Ha meg gáz lenne, akkor max egy éjszaka után hazamentek. Ennyire egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!