Gyerek mellett kutya?
Szia!
Nekünk is van egy tacsink, a kétéves lányom imádja is. A kutya is nagyon szereti a lányomat, elfogadta a helyzetet. De bármennyire is szeretjük a kutyát, sose engedném fel se a kanapéra, se az ágyra. Nem vagyok tisztaságmániás, de nekem ez nem fér bele. Lehet, hogy a Te anyósod is így vélekedik és ha határt szabnál a kutyának, akkor megbékélne a helyzettel.
Az anyós veletek lakik? Ha nem, mit szól bele? Te vagy a gyerek anyja, te tudod a legjobban hogy mi jó neki.
Volt már baja a kisgyereknek a kutyától?
Valószínű aki nem kutyás azzal sose fogod megértetni, hogy a gyereket nem kell félteni tőle, mert nem kap el semmit, nem fog a gyerekre támadni (nyilván ha nem bíznál meg a kutyádban nem engednéd össze a gyerekkel).
Nálunk is ez volt a helyzet: elkap valamit a gyerek a kutyától, az majd ráront és "megeszi", gyerek mellé csak kiskutya mehet stb.
Hiába magyaráztam, hogy a kutyáimtól nem kell félteni, mert jámborak, és sűrűbben látja őket orvos mint engem (ha másért nem 3 havonta megyünk úgyis a féreghajtóért, akkor mindig rájuk néz a doki).
Anyós kedvvért biztos nem változtatnék semmilyen szokásunkon, de ha a férjedet is zavarja max kössetek kompromisszumokat: pl a kutya nem mehet fel az ágyra; esetleg a legközelebbi állatorvosi látogatásnál küld le vele a kutyát és beszéljen az állatorvossal.
Próbálj kompromisszumot kötni. A kutya nem menjen fel a kanapéra, viszont maradjon a gyerek közelében. Jó, ha van kutya a családban, mert így nem fog félni az állatoktól a gyerek és valószínűleg szeretni is fogja őket. Nem lesz tőle semmi baja, nem lesz allergiás. Én pici koromban mindig a nagymamámnál voltam, ahol 5 kutya volt (bejöhettek a házba is), kb.: 10 macska, tyúkok, disznók, kacsák...Saját moslékos vödröm volt és bejártam (igaz, hogy nem egyedül) a 200 kg-os disznók közé is. Napos csibékkel, békákkal, kutyákkal játszottam és nincs semmiféle allergiám. Egyszer megharapott egy ismerősünk kutyája, fellökött egy kecske, de nem ijedtem meg és utána is ugyanúgy szerettem mindenféle állatot.
Próbáld ezt megbeszélni velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!