Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg a családom...

Stucy kérdése:

Hogyan értessem meg a családommal, hogy nem akarok családot alapítani?

Figyelt kérdés

Egy 26 éves nő vagyok.

Az, hogy nem akarok gyereket vállalni az nem most fogalmazódott meg bennem, pár éve már ez a válaszom amikor a családom megkérdezi, hogy mikor keresek már egy férfit és alapítok családot.

(Számomra gyermek, vagy fiatalkoromban sem volt szempont, se nem valamilyen kapcsolat kiépítése, se a nem gyerekszülés és nevelés.)

De nem tudom, hogyan értessem ezt meg a családommal. Pontosabban, hogyan fogadtassam el velük, mert az kevésbé zavar, hogy nem értik meg, hogy nekem nincs ilyenben érdekeltségem, de az nagyon fáraszt, hogy nem tudnak leszállni a témáról. Folyamatosan lenéznek, és próbálják elmagyarázni, hogy miért érzem rosszul azt amit érzek.

Van valami ötleteket? Nem akarom megszakítani egyikükkel sem a kapcsolatot, de lassan minde téma felém fordul vissza és felmereültek bennem gondolatok, hogy egyszerúbb lenne őket csak letiltani és nem megjelenni a családi összejöveteleken.

2023. nov. 15. 10:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%
Beletörődnek idővel, mást nem tehetnek.
2023. nov. 16. 02:04
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt szerintem külön kell választani, hogy megrögzött agglegény/vénlány valaki és hogy nem csinál gyereket...

Akik ennyire nyomulnak, azoknak egyiket sem lehet megmagyarázni annyira, hogy feldolgozzák és végérvényesen elfogadják.

Nekem az (ön)ironikus beszólások segítenek. Sikerül olynaokat elengedni, amin nem bírnak megsértődni, de konkrétan évekre jegeli a témát.

2023. nov. 17. 21:47
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Alapból szexista vénlány fogalom.

Rövidre zárnám a témát. Többet nem beszélek velük. Letiltani meg egyéb.

2023. nov. 18. 15:09
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy nem kell. Elmondod egyszer aztán ignore ;)
2023. nov. 19. 14:47
 15/16 anonim válasza:
100%

Nahát 26 éves vagyok, mint te, hasonló nézetekkel.

Annyi a különbség, hogy bennem nem pár éve tisztázódott a gyerek kérdés, hanem amióta az eszemet tudom, szóval ovodás korom óta.

Emlékszem anyukám, mindig ilyen ringathatós pisiltetős babát akart nekem venni játéknak, mert neki gyermekkori álma volt az ilyen, csak sosem kapott, én viszont a játékboltban sosem ezt vettem le a polcról, nekem mindig valami más kellett. Mindig mondta, hogy bár én is akarnék ilyenekkel játszani, mint a többi kislány. Egyébként nem voltam fiús lány, imádtam a rózsaszínt, meg a disney hercegnőket , csak valahogy a ringathatós baby born babák nem jöttek be.

Már ovis koromban azt hajtogattam, hogy nekem sosem lesz gyerekem..de nem csak a szüleimnek, nagyszüleimnek is.

Nyílván eleinte azt mondotatták, hogy majd kinövöm, viszont 18 éves korom után szerintem a szüleim elhitték. Mostmár pláne elhiszik.

Korábban azt hittem, hogy a nagyszüleim is elhiszik.

Hát nem.

Legutóbb egy közös családi ebédnél azt ecsetelték, hogy XY-nak milyen szar élete lehet, mert 45 évesen házasodott és így mostmár fixen kimarad az életéből a gyerek dolog.

Mire annyit mondtam, hogy “Simán lehet, hogy nem is akart soha gyereket”

Mire mamám “Miért? Ki ne akarna gyereket “

Na akkor kerekedett ki a szemem, hogy ezek szerint 26 éve koptatom feleslegesen a számat, egyik fülén be a másikon ki.

2023. nov. 22. 08:02
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kérdés akkor is teljesen debil lenne tőlük ha akarnal gyereket. Legközelebb monn azt, hogy mivel nem vagy se jósnő se látok így nem tudod, de ha ők azok akkor árulják már el a jövő heti lottó számokat mert állatokra érdekelne.
2023. nov. 22. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!