Miért ilyen előítéletesek az emberek gyerekvállalás terén?
Az utóbbi években sok ismerősömtől hallottam azt a mondatot, hogy "imádom a gyerekeimet, de ha újra kezdhetném, tuti nem vállalnék gyereket". Pár napja a saját testvéremtől hallottam ugyanezt. Mégis, ha valaki meghallja, hogy mi a párommal tudatosan nem vállaltunk gyereket, azonnal jönnek a megvető pillantások, pedig nem azt mondjuk, hogy utáljuk a gyerekeket, sőt szeretjük őket, csak egyszerűen mi nem vágytunk sajátra.
Pár hónapja egy ismerősöm szólt hozzá egy poszthoz, neki három felnőtt fia van. Szó szerint azt írta, hogy ha elölről kezdhetné az életét, nem akarna gyereket. És ezt nyilván a gyerekei is látták, hiszen nyilvános poszthoz szólt hozzá.
Feltételezem, hogy ha a környezetemben ennyi ilyen van, akkor máshol is, de akkor kik azok, akik ítélkeznek a gyerektelenek felett? Vagy ez is olyan álszent dolog, mint hogy a közösségi oldalakat elárasztják a boldog családi fotókkal, miközben szétesőben van a család különböző okok miatt?
"Az ellentmondásosság zavar."
. Az az egyik ember A-t mond, a másik B-t, és úgy teszel, mintha ugyanaz az ember mondta volna A-t és B-t is, akkor jó eséllyel találsz ellendmondásosságot.
Ez a legnépszerűbb alapja a szalmabáb érvelésnek.
"Nem is értem, ha én normálisan tudok írni erről, te miért nem? Mi fáj ennyire?"
. Most ez kinek szólt? Mivel van problémád?
#9 hozzászólónak szántam, teljesen kiforgatta, amit írtam.
#12 Azért van olyan is, aki szemtől szemben azt mondja, megbánta a gyerekvállalást, de amikor a facebookon pl. megjelenik egy cikk, hogy valaki nem tervez gyereket, habzó szájjal odakommenteli, hogy márpedig az élet értelme és önző vagy. Én csak ezt a képmutatást nem tudom hova tenni.
Pár éve a KSH kiszámolta, hogy egy gyerek, a születéstől az 1. szakmájáig, ÁTLAGOSAN (Nem beteg, nem az USA-ban tanul sebésznek, nem Gucci pelenka kell neki,...) 20M-be kerül(t). Akkor, ez a 20M egy új, 0km.-es Ford Mustang ára volt!
Ez, nem jobb neked a gyereknél? [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!