Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen előítéletesek az...

Miért ilyen előítéletesek az emberek gyerekvállalás terén?

Figyelt kérdés

Az utóbbi években sok ismerősömtől hallottam azt a mondatot, hogy "imádom a gyerekeimet, de ha újra kezdhetném, tuti nem vállalnék gyereket". Pár napja a saját testvéremtől hallottam ugyanezt. Mégis, ha valaki meghallja, hogy mi a párommal tudatosan nem vállaltunk gyereket, azonnal jönnek a megvető pillantások, pedig nem azt mondjuk, hogy utáljuk a gyerekeket, sőt szeretjük őket, csak egyszerűen mi nem vágytunk sajátra.

Pár hónapja egy ismerősöm szólt hozzá egy poszthoz, neki három felnőtt fia van. Szó szerint azt írta, hogy ha elölről kezdhetné az életét, nem akarna gyereket. És ezt nyilván a gyerekei is látták, hiszen nyilvános poszthoz szólt hozzá.

Feltételezem, hogy ha a környezetemben ennyi ilyen van, akkor máshol is, de akkor kik azok, akik ítélkeznek a gyerektelenek felett? Vagy ez is olyan álszent dolog, mint hogy a közösségi oldalakat elárasztják a boldog családi fotókkal, miközben szétesőben van a család különböző okok miatt?

2023. nov. 10. 12:42
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Nem is értem, ha én normálisan tudok írni erről, te miért nem? Mi fáj ennyire?
2023. nov. 10. 14:19
 12/31 anonim ***** válasza:
85%

"Az ellentmondásosság zavar."

. Az az egyik ember A-t mond, a másik B-t, és úgy teszel, mintha ugyanaz az ember mondta volna A-t és B-t is, akkor jó eséllyel találsz ellendmondásosságot.

Ez a legnépszerűbb alapja a szalmabáb érvelésnek.

2023. nov. 10. 14:30
 13/31 anonim ***** válasza:
63%

"Nem is értem, ha én normálisan tudok írni erről, te miért nem? Mi fáj ennyire?"

. Most ez kinek szólt? Mivel van problémád?

2023. nov. 10. 14:31
 14/31 A kérdező kommentje:

#9 hozzászólónak szántam, teljesen kiforgatta, amit írtam.

#12 Azért van olyan is, aki szemtől szemben azt mondja, megbánta a gyerekvállalást, de amikor a facebookon pl. megjelenik egy cikk, hogy valaki nem tervez gyereket, habzó szájjal odakommenteli, hogy márpedig az élet értelme és önző vagy. Én csak ezt a képmutatást nem tudom hova tenni.

2023. nov. 10. 14:33
 15/31 anonim ***** válasza:
96%
Én stabil párkapcsolatban élek, tudtam sokáig, hogy nem nekem való a gyerek. Aztán most mégis született, 3 hónapos. A kapcsolatunk is megingott, utálom azóta az életem, pedig én is szerettem volna a babát. Jobbik eset az, ha valaki gyermek előtt tudja, hogy nem neki való.. rosszabbik eset az enyém.
2023. nov. 10. 14:54
 16/31 A kérdező kommentje:
#15 Nagyon sajnálom, hogy ezt érzed, de három hónap még nem sok idő, talán idővel változni fog, remélhetőleg jó irányba. Kitartást kívánok!
2023. nov. 10. 15:07
 17/31 anonim ***** válasza:
91%

Pár éve a KSH kiszámolta, hogy egy gyerek, a születéstől az 1. szakmájáig, ÁTLAGOSAN (Nem beteg, nem az USA-ban tanul sebésznek, nem Gucci pelenka kell neki,...) 20M-be kerül(t). Akkor, ez a 20M egy új, 0km.-es Ford Mustang ára volt!

Ez, nem jobb neked a gyereknél? [link]

2023. nov. 10. 15:08
 18/31 A kérdező kommentje:
#17 Nekem soha nem a pénz volt mérvadó a döntésemben. Egyszerűen azt éreztem már gyerekkoromtól kezdve, hogy én nem tudnám megadni azt a törődést, figyelmet egy gyermeknek, ami szerintem minimálisan elvárható lenne. Mondjuk, én ilyen szempontból amúgy is baromi kritikus vagyok, mert szerintem nagyon sok embernek nem szabadna gyereket vállalnia. Persze az is biztos, hogy nem lehet mindenre előre felkészülni, de én mégis azt gondolom, rengeteg gyerek a felelőtlen döntések sorozata miatt jön a világra és szegénynek onnantól borítékolva van a jövője.
2023. nov. 10. 15:14
 19/31 anonim ***** válasza:
79%
Azért mekkora sutyerák már az, aki nyíltan hangoztatja, hogy megbánta a gyerekvállalást. Nem gondol arra, hogy ez hogy esik a gyerekének? Ha így is érzi, tartsa meg magának, főleg, hogy ezzel már semmin tud nem változtatni, csak a kapcsolata romlik meg a gyerekével. Az ilyen szülő kb. egy szinten van azzal, aki felhánytorgatja a gyerekének, hogy kiskorában pelenkázta és enni adott neki.
2023. nov. 10. 15:18
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
' semmin nem tud'
2023. nov. 10. 15:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!