Kiket szólítasz mamának és papának?
Figyelt kérdés
Akinek van kedve, megírhatja azt is, hogy honnan származik, hátha felfedezünk valami összefüggést.2023. okt. 31. 12:33
A kérdező szavazást indított:
A szüleimet
A nagyszüleimet
37 szavazat
1/13 anonim válasza:
Nagymamám volt mama, nagyapám tata, nem papa. Partium.
2/13 anonim válasza:
Nálunk is mama és tata a nagyszülő. Csongrád megye.
3/13 anonim válasza:
Senkit. Nagyanyámat nagyinak hívtam, nagyapámat nagyapónak. Nagyanyámmal megszakítottam a kapcsolatot, kell a francnak a hepciás vénasszony, nagyapám pedig meghalt.
4/13 Metionin válasza:
Nagymamám mama, a dédmamám pedig "öreg mama" volt. A nagyapámmal néhányszor találkoztam csak, őt a nevén + bácsi szólítottam.
5/13 Metionin válasza:
Ja, SZSZB megye szatmári rész.
6/13 anonim válasza:
Senkit.
Nekem ez mindig a szülőt jelentette, de a saját szüleimet nem így szólítottam. Mindig furcsálltam, amikor valaki a nagyszüleire utalt így.
(BP)
7/13 anonim válasza:
A nagyszüleimet, mama és papa. Zala megye. Itt gyakorlatilag a tata pejoratív szó; a menni is alig bíró kocsmatöltelékekre használják, így mikor Szegedre kerültem egyetemre csak pislogtam, amikor az évfolyamtársaim tatázták a saját, és úgy tűnt, szeretett, nagyapjukat.
8/13 anonim válasza:
Senkit.
Akik megérdemelték volna ( apai nagyszülők) meghaltak.
Akinek meg még mondhattam volna azok meg nem érdemelték meg (anyai nagyszülők)
9/13 anonim válasza:
Gratulálok annak, aki lepontozza a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!