Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 17 évesen elmehetek itthonról...

17 évesen elmehetek itthonról szülői engedély nélkül?

Figyelt kérdés
A mai napon összevesztem édesanyámmal egy teljesen bagatel dolgon (ha bárkit érdekel, elkezdett velem ordibálni, mert nem ismételtem meg az osztályfőnökömnek szóban azt, amit egy formanyomtatványon úgyis leadtam neki), és odáig jutottunk, hogy azt mondta, hogy érettségiig nem fogok elmenni itthonról csak iskolába. Én közöltem vele, hogy erről le is tehet, mert eleve még érettségi előtt betöltöm a 18-at, de már előtte se fogom magam az ő elborult agyához tartani, továbbra is közölni fogom ha elmegyek valahova, de nem fogom hagyni, hogy bezárjon mert neki elgurult a gyógyszere (ezt nem így fogalmaztam meg neki, hanem egy kicsit azért szebben). Erre ő azt mondta, hogy akkor minden egyes alkalommal ha nem vagyok itthon mikor kéne, akkor rendőrt fog hívni rám. Ezt megteheti? Bezárhat addig, amíg nem töltöm be a 18-at?

2023. okt. 24. 21:58
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
74%
Na ez az, ami törvénytelen lenne. Ugyanis amíg nincs 18, a szülőnek 2 lehetősége van: lemond a felügyeleti jogról (állami gondozás) vagy eltartja a gyereket. A "zárcsere" nem opció.
2023. okt. 26. 10:29
 22/25 anonim ***** válasza:
74%
Ohh ezen az oldalon általában a gyerek a rossz a szülő a jó. Vajon miért:')
2023. okt. 26. 11:05
 23/25 anonim ***** válasza:
26%

22es, mert ismerjük a mai kamaszokat :-)

21es, hát igen, bár gondolom anyukának van eszem hogy beballag a gyámügyre és lemond róla. ha akkora arca van hogy ééén nagy felnőtt 17 vagyok oda megyek ahova akarok, senki se szóljon bele, hát menjen, de az anyagiakat is oldja meg nélkülem:-)

2023. okt. 26. 15:12
 24/25 anonim ***** válasza:
25%
23, azokat a mai kamaszokat a szülők nevelték olyanná amilyennek lettek..:)
2023. okt. 26. 15:30
 25/25 anonim ***** válasza:
91%
23as, nagyon tévedsz. egy gyerekre max 8 éves koráig hat az otthoni környezet, utána már a barátok a mérvadó :-) De persze tudom a goonosz szemét szülök tönkreteszik az összes ártatlan, védtelen kamaszt. :-D
2023. okt. 26. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!