Halt már meg közeli hozzátartozótok? Mit csináltatok, hogy ne fájjon annyira?
Figyelt kérdés
2023. okt. 21. 21:57
31/37 anonim válasza:
Létezik. Nem ugyanazok a szakaszai, mint a gyásznak, mert az nem egy különálló valami, hanem a gyászfolyamat kezdete. A halál szükségszerű bekövetkezésével való számolás, felkészülés arra, hogy milyen lesz utána.
32/37 anonim válasza:
Miért 0%-os a leghasznosabb, személyes tapasztalatom alapuló válasz, ami nekem többször is bevált? (23-as számú válasz, a felejtésre törekvésről.)
33/37 anonim válasza:
Mert konkrétan az a legrosszabb taktika. Elnyomni az érzéseket ami egyszercsak robban mint egy bomba.
34/37 anonim válasza:
Ha neked bevált, 23-as, akkor te a különleges kivétel vagy. Ketten is kommentáltuk: az érzések elnyomása odavezet, hogy egy teljesen váratlan pillanatban fog kitörni. Mondjuk egy következő veszteséghez hozzáadódik. A rossz érzésektől nem kell elmenekülni, az is az élet része. Meg kell élni őket és megdolgozni lassan.
35/37 anonim válasza:
A nagymamám halálakor 8 éves voltam és kiborultam. A nagypapám akkor halt meg, amikor terhes voltam, azt is rosszul viseltem. Apukám halálát el se akartam hinni, pedig én szaladtam át a szüleimhez, amikor Anyu szólt, hogy baj van. Én zártam le a szemét, az orvos is velem beszélt, mert Anyu csak ott ült magába roskadtan. Mégis nehéz volt felfogni, hogy nincs többé. Anyukám is elment néhány év múlva. Engem nagyon megvisel, ha meghal valaki. De az élet megy tovább, a felnőtt gyerekeim is tudják, hogy nehezen dolgozom fel a szeretteim halálát, de beszélünk róluk, bennünk élnek tovább.Így mégis jobb, mintha tabu lenne.
36/37 anonim válasza:
Igen, határozottan létezik az elogyasz fogalma a valóságban! Én is megéltem annak idején. Anyukám haldoklasanak szakaszait mindenáron fel akartam jegyezni, de az utolsó tíz napban már világosan érzékeltem, hogy nincs remény.
Ez pedig olyan mély fájdalommal járt, hogy megbénította a cselekvésemet. Azért járok ki 4 éve hétvégente a temetőbe, mert volt egy olyan kívánsága életében, amit nem felejthetek el.
Ezt a kívánságát ugyan közvetlenül sehogy sem tudom teljesíteni azóta sem, de közvetve igen. Túl hosszú történet lenne, nem akarok untatni senkit.
37/37 anonim válasza:
Engem érdekelne privátban a kívánság, és hogy miért nem teljesíthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!