Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyászév egy év, mindenki ezt...

Gyászév egy év, mindenki ezt hangsúlyozza - számomra egy örökkévalóság lesz - miért ennyire fontos az, hogy egy év?

Figyelt kérdés
Számomra az egy év gyászidő semmit nem jelent, ugyanúgy fáj a férjem elvesztése, mint legelső napon, amikor megtudtam, hogy meghalt - pedig már eltelt az ún. "egy év gyászidő". Úgy érzem, számomra a gyászév nem egy év, hanem sok-sok év lesz és talán halálomig elkísér - nagyon szerettem a férjemet, és nagyon bosszant, hogy sokan már arra hívják fel a figyelmemet, hogy vége a gyászévnek, keressek pár magamnak. Ettől a falra mászok, mert egyáltalán hogy jön bárki ahhoz, hogy beleszóljon az életembe??
2023. okt. 18. 12:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
96%
Apa tavaly tavasszal halt meg. Anya ugyanígy érez azóta is, mint te. Hozzáteszem, ő idén már 70 éves lesz, és majdnem 50 évig voltak együtt, szóval szerintem érthető, hogy nem szeretne már új partnert egyáltalán.
2023. okt. 18. 14:20
 12/17 anonim ***** válasza:
93%
Ekkora hlyeséget. Eleve egyéni hogy kinek mennyi idő, ha neked 5 év az sem baj. Gáz ha ezt valaki megkérdőjelezi..
2023. okt. 18. 14:27
 13/17 anonim ***** válasza:
92%
Nem, nincs ilyen határidő. Teljesen érthető, hogy nem érdekelnek más férfiak. Egy szeretett személyt nem lehet egy másikkal pótolni. Nem tudom, hány éves vagy, meddig éltetek együtt. Lehet, hogy soha többé nem engedsz mást az életedbe. Te érzed, úgy kell tenned, ahogy jónak látod. Egyik barátnőm a harmincas éveiben vesztette el a férjét, a mai napig nincs senkije, pedig még most is szép. Sajnos az emberek tapintatlanok, szeretnek belemászni más érzéseibe. Hidd el, megértelek, én is özvegy vagyok.
2023. okt. 18. 14:37
 14/17 anonim ***** válasza:
78%

Mindig is szeretni fogod a férjedet.

De jobb lenne tovább lépni. Nem feltétlenül kell másik pár de eljárni olyan emberek közé akivel jól érzed magad. Túrázni utazni bármi ami kimozdít.

2023. okt. 18. 14:43
 15/17 anonim ***** válasza:
52%
Lehet akár pszichologus is segítene picit.
2023. okt. 18. 15:34
 16/17 anonim ***** válasza:
88%

Zárd velük rövidre! Jogod van úgy és addig gyászolni, amíg neked jó!

Persze ha te is úgy érzed, valahol megrekedtél, kérhetsz segítséget, de annak is akkor van értelme, ha te magad szükségét érzed. És nem azért, mert mindenáron ismerkedni kell. Nem kell. Nem vagyunk egyformák.

2023. okt. 18. 17:25
 17/17 anonim ***** válasza:
78%

Mondjuk én képletesen felrúgnám azt, aki nekiállna kerítőt játszani, amikor a franc tudja, mennyi ideig férfit sem akarok látni a férjem halála után.

Nyilván nem alkalmaznék fizikai agressziót, de megszakítanám a kapcsolatot ilyen agyhalott bunkókkal.

2023. okt. 19. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!