Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam meg, hogy a...

Hogyan mondjam meg, hogy a második gyereknek nem szeretnék a keresztanyja lenni?

Figyelt kérdés
Az egyik barátnőm felkért engem és a férjemet a lánya keresztszüleinek. Sajnos elfogadtuk, mert nem akartuk megbántani. Aranyos a kislány, de elég kihasználás-szaga van az egésznek, nagyon bánjuk már. És most újra terhes. Ti kerültetek már ilyen helyzetbe? Még nem került szóba az új gyerek keresztelése, de inkább előre fel szeretnénk készülni. Hogyan lehet erre nemet mondani?
2023. okt. 16. 09:34
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

10-es teljesen igazad van, én is nagyon megbántam már. Sajnos mindig a más érdekeit nézem, sosem a sajátomat és itt tényleg nemet kellett volna mondanom.

Meg arra is gondoltam, hogy ha jön a második gyerek, akkor oké, viszek a keresztlányomnak ajándékot pl karácsonyra, de ugyanúgy kell a másiknak is adni :(

2023. okt. 16. 15:27
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Kellő tapintattal közöld vele, hogy nem akarnál másodszor is keresztszülő lenni.
2023. okt. 16. 19:09
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Köszönjük, hogy ránk gondoltatok, de nem vállalunk több keresztgyereket.
2023. okt. 16. 20:28
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha felkér, közlöd, amit a többiek tanácsolták, hogy neked egy keresztgyerek elég. Kapjon más is lehetőséget a családban.

2. Nem muszáj ajándékozni, elég valami nagyon jelképes dolog, ne hagyd, hogy kívánságlistákkal bombázzon. A másik gyereknek meg veszel valami még jelképesebb dolgot.

3. Ha a dolog átmegy követelőzésbe, akkor szép lassan meglazítod a kapcsolatot, aztán lassan megszakítod a barátságot (ha az ő részéről már nem barátság többé hanem kihasználás).

2023. okt. 16. 21:55
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Én a testvérem lányának vagyok a keresztapja. A családi cirkusz elkerülése érdekében vállaltam el. A keresztelőjére kapott egy klasszik nyakláncot, azóta viszont egy tábla csokit se, mert nem látogatjuk egymást. Amikor sógornő pajti kezdte az egész pereputtyot ellenem fordítani, mivel se szülinapra, se semmi hasonló baromságra nem kapott ajándékot, közöltem vele(nagy katolikusok) hogy a keresztszülőség nem az anyagiakról meg a kapzsiságról szól, hanem a vallási útmutatásról és nevelésről, ez lenne a dolgom, de mivel nagyon jól tudta, amikor fel is kért, hogy ateista vagyok, ezért ezt én elvből nem vagyok hajlandó biztosítani.

Beszopta, azt hitte, hogy mivel van pénzem, officiell szingli vagyok(nem tudják h meleg vagyok és van pasim), majd biztos minden szirszart megveszek. Volt vagy 3-4 éve, hogy gyerekbútor kellett a kislánynak, anyámon keresztül üzengetett, meg küldött egy online boltos linket, hogy akkor ezt kéne megvennem. Megláttam az árát, azt hittem valagra ülök. Nyilván nemet mondtam.

Meg kell tanulni nemet mondani. Már így utólag én is bánom, hogy nem vállaltam be a családi grand megsértődést, bár már vagy 2 éve nem zaklattak semmivel aminek a megvásárlását tőlem várnák el, szóval a 'nem' bevált.

Igen tudom, hogy getszi vagyok amiért nem halmozom el ajándékokkal, holott bőven megtehetném, de a mi családunkban sose volt divat az ajándékozás, ha valamit kaptunk is nagyon kényelmetlenül éreztük magunkat, mai napig a hidegrázás jön rám, ha ajándékot kapok, ezért én se ajándékozok senkinek semmit.

2023. okt. 17. 04:11
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Már az első alkalommal nem lett volna szabad elvállalni. Az első gyermekért már felelősek vagytok.

Ha sem ti, sem a szülők nem vagytok vallásosak, akkor pedig kollektíven fejezzétek be ezt a keresztszülős-bohóckodást. A keresztszülő nem ajándék automata, teljesen más feladata van. Aki ezt nem tartja, az minek kezd bele egyáltalán? "Mert így szokás?"

2023. okt. 17. 07:11
 17/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, igazatok van. Nem hagyom magam, Törődünk a keresztlányunkkal, de ennyi. Mindig kap egy kis apróságot, ha jön egy ünnep és kész. A másodikat meg kerek perec megmondjuk, hogy nem vállaljuk, lesz, ami lesz.
2023. okt. 17. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!