Milyen érzés egy teljes értékű családban felnőni? 26n
Nem tudom, mert 10 éves korom után meghalt anyám, onnantól kezdve pedig minden egy kalap fs, főleg, miután nevelőanyám a képbe került.
Addig jó volt, még az is, amikor apa meg én, de a nő érkezésével (2 évvel anya halála után) teljes változás és a szr fajta. Ő féltékeny volt rám, és ezt éreztette is minden átkozott nap.
"Csak" ilyen aprócska odaszúrós megjegyzéseket tett, amik amúgy teljesen kicsináltak lelkileg (amikor minden nap megkapod hogy semmire sem viszed, értéktelen vagy, stb az szép).
Anyám nem volt ilyen züllött, mint a tiéd, viszont 5 éves koromban az én apám is lelépett. Egy ócska liba elhitette vele, hogy tőle terhes. Valami piàs céges buli után... Na persze az első két féltestvérem egyike sem hasonlít semmiben apámra. El is váltak...
Megszenvedtem én is a gyerekkorom, de legalább én megfontoltabb vagyok nàluk, meg ami szerintem rám nézve pozitívum, hogy nem lettem olyan kis elkényeztett hisztigép, mint sokan, akik tökélycsaládból valóak. Szóval bár sejtem milyen lett volna édibédi családban felnőni, a gyerekkori szomorúság és értetlenség biztos is, hogy jobb emberré tett snnál, mint aki lettem volna úgy.
12- " jobb emberré tett snnál, mint aki lettem volna úgy."
Talán nem lennél ennyire keserű, ha ilyen "édibédi" családban nőttél volna fel. Az is elég erőltetett magyarázat, hogy " nem lettem olyan kis elkényeztett hisztigép, mint sokan, akik tökélycsaládból valóak."
Aza baj, hogy észre sem veszed, hogy milyen negatívvá formált a rossz családi helyzet...és sejtelmed sincs, hogy milyen is lehettél volna egy meleg, támogató, szerető családban. Azért baj ez, mert ha ennyire nem látod, hogy milyenné tett valójábana családod, simán tovább viszed a mintát majd a saját gyerekeidnél.
Mi nagy szeretetben nőttünk fel a bátyámmal. Szép gyerekkorunk volt, dacára annak, hogy ez a háború utáni évek voltak.
A feleségem édesapja elhunyt (1945 őszén), amikor ő 2 éves, az öccse pedig féléves volt.
Az anyósom egymaga (némi rokoni segítséggel) felnevelte a gyermekeit, mindkettő diplomás lett. Sosem fogadott udvarlókat, mert a gyerekeinek akarta szentelni az életét.
Köszönöm neki.
Én azt látom, hogy rengeteget számít a családi háttér. Sok ismerősöm van akik hasonlóan alkoholista, agresszív szülővel nőttek fel, mint én. Mindenkin azt látom, hogy sokkal kevésbé tudnak kiépíteni szociális hálót, kapcsolati rendszert, nehezebben megy nekik az egészséges párkapcsolat, stb.
Valószínűleg én sem itt tartanék, ahol, ha megfelelő anyagi és érzelmi háttérrel indulok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!