A fiús anyák miért kényeztetik el a fiaikat?
Én ezt annyira nem tapasztaltam.
Nekem egy szem kisfiam van, egy éves, nem tudom, hogy el fogom-e kényeztetni (nyilván nem cél), de szerintem ha lány lenne, akkor is ugyanennyire benne lenne a pakliban.
Barátnőmnek 3 gyereke van, a középső a kislány, szerintem őt kényezteti a legjobban. A két nagyobb közel egyidős, a kicsi fiú jópár évvel később jött, ő nyilván azért van kicsit kivételezett helyzetben, mert ő a legkisebb.
De a legnagyobb fiút szerintem nem kényeztette különösen addig sem, míg nem született meg a pici fiú :)
Mire gondolsz? Mit jelent neked az elkényeztetés?
Csak mert akármilyen elkényeztetett emberrel -nővel is- lehet közölni, hogy neked mi nem tetszik a viselkedésében, hozzáállásában. Nem kell arra hivatkozni, hogy ...de amúgy olyan jó ember. Ő úgy egyben milyen, nem az a lényeg, hogy amúgy. Vagyis valójában a nők kényeztetik el őket ha nincs következménye a tetteiknek. Nem kell anyura kenni, nem anyuval élsz. Anyu kinyalhatja a s.eggét mikor nála van. Mikor nálad, ott meg megcsinálja amit meg kell. Ha nem, van lehetőséged váltani.
Mert idióták, és fogalmuk sincs, mekkora kárt okoznak ezzel.
Egy önállótlan ki hülyét nevelnek, akinek ráadásul aztán is elvárás lesz, hogy majd a nője kiszolgálja, mert ő egy kenyeret nem kenne meg magának... Szánalmas :(
Exem pl. ilyen volt, nem véletlenül ex, unokabátyám is ilyen, ott a feleség 18 éve játszik bejárónőt - saját munka és gyerek mellett.
Én ezt kétévig nem csinálnám, mondjuk...
Gyerekkori minták, beidegződések egy életre tönkre vághatnak valakit.
Például egyik nem képes beosztani a pénzt, folyton elveri, tróger lesz belőle. Pedig lehet gazdag gyerek.
Másik gyereknek kiosztottak heti zsebpénzt, ami mondjuk épp fedezi a költségeket, megtanult gazdálkodni vele, így egész életében jól bánik a pénzzel.
De több példát lehetne mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!