Természetes, hogy a testvérem 24 éves fia nem köszön ha a baráti társaságával van?
Én mondjuk odamennék és közölném vele, kerek-perec milyen bunkó már, és lesz szíves nem levegőnek nézni, mert nem attól lesz menő.
Ennyi.
12-re:
Ennél sokkal egyszerűbb és békésebb megoldás, ha ő egyszerűen (jól hallhatóan, mindenki számára feltűnően) ráköszön. Ezt viszont érdekes módon nem akarta megtenni a kérdező. Csak magában füstölgött utána.
Na, azért az túlzás, hogy nem tudsz, képtelen vagy, lehetetlen számodra ráköszönni, mert elfordítja a fejét.
Oké, elsőre én se köszönnék így rá, de ha már harmadszor csinálja, akkor mindenképpen ráköszönnék. Ennek több értelme lenne, mint amit 12-es javasolt.
Más helyzetben (pl. családi összejövetelen) szoktatok rendszeresen találkozni? Ha igen, akkor ott kérdezd meg őt, hogy miért nem köszön rád ilyenkor. Vagy esetleg a szüleitől is rákérdezhetsz, ha velük előbb beszélsz (gondolom tőlük tudtad meg, hogy látott téged és elmondta nekik).
15.
De gáz a humorod...
Legalább annyira, mint olyanon rágódni, ki hova fordul el és ki, kinek nem köszön.
Ezek lényegtelen dolgok.
Én örülök is, ha nem kell ennyit sem kommunikálni a sok antipatikus barommal.
Biztos a kérdező rokona is így érez, az illemfąşž kérdező iránt.
A "direkt elfordítja a fejét" a legszánalmasabb jellemzése az állítólagos problémának. Nincs semmi baj, csak valaki kényszeresen meg akar sértődni, ezért kreál valamit, amin megsértődhet.
ÉN ha a barátaimmal vagyok, velük beszélgetek. Lehet egy mondat kellős közepén van, vagy én vagyok a mondat kellős közepén, nem fogom félbeszakítani azzal, hogy odabökjek egy helót valakinek, aki két másodperc múlva már el is sétál. Ha a másik köszönt rám, az más, mert ott akivel beszélek hallotta, hogy mizu.
Vagy van a nem vettem észre, legalábbis időben nem vettem észre eset. Ebből van az, hogy ha már tíz méterrel arrébb van mire leesik, hogy ki az, nem fogok utána óbégatni. De ugyanez, hogy jön szembe a járdán, akkor köszönök, amikor odaért. Az utóbbiból rendszerint sértődés volt gyerekkoromban az öreg rokonoknál, hogy én nem köszöntem neki előre, milyen tisztelenség. Holott csak nem üvöltöttem oda méterekről egy csókolomot, neki nem tetszett, ezért jó távolról "felhívta a figyelmemet" azzal, hogy előre köszön, ha már én "nem vagyok rá képes". Képes vagyok rá. HA ODAÉRT. De több méterről, meg az utca túloldalára biztos, hogy NEM FOGOK ÁTÓBÉGATNI udvariasság címszó alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!