A férjem gyakran látogatja az anyját. Majdnem minden nap meglátogatja. Lehet ennek valamilyen lelki magyarázata?
ma 14:18!Akkor majd téged a gyerekeid egy hónapban egyszer látogassanak meg.
Majd akkor az nem lesz túlzott ragaszkodás,csak arra leszek kíváncsi hogy fog neked esni.
Az én anyámnak van paranoid skizofréniája.
Az anyósom teljesen egészséges.
Igen, lehet.
Lehet ok pl az erős (túl erős) lelki kötődés.
Lehet, hogy képtelen a férfi az elszakadásra.
Lehet, túl erős a felelősség tudata.
Lehet, hogy az anya érzelmileg zsarolja.
Sokféle verziót láttam már a környezetemben. Az én hasonló korú páromat, akivel jelenleg élek, pl az anyja érzelmileg zsarolja, de szerencsére csak telefonon, mert messze él. A páromon látom, hogy szabályosan stresszes, feszült, ha az anyjával beszél, mert a mama elvárja (elvárná), hogy naponta beszéljenek telefonon. Mindenről beszámoltatná, mindenről véleménye van, mindenbe bele kíván avatkozni, folyton irányítani szeretne, ami kifejezetten zavaró, főleg így, hogy mi már meglehetősen benne vagyunk a korban és a "tanácsai" nélkül is tökéletesen életképesek vagyunk.
A saját anyukám ugyanezt műveli az öcsémmel, ott viszont azt látom, hogy az öcsém is partner ebben, nem képes az elszakadásra és ez kifejezetten árt a házasságának.
Kieg az előzőhöz. (10.45)
Én is anya vagyok, van 2 felnőtt fiam, de nem érzem szükségét, hogy pl naponta hívogassuk egymást azzal a fiammal, amelyik már elköltözött, önállósodott és tudom, hogy őt ez rettenetesen zavarná is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!