A régit, mivel az anyakönyvi kivonatban is az szerepel. Házasság utáni névváltoztatás esetén is a születéskor adott név a születési név. Transzneműek is átnevezik magukat, mégis a születésükkor adott név számít születési névnek.
2023. szept. 16. 17:41
3/12 anonim válasza:
Ha hivatalosan nevet változtat, akkor új születési anyakönyvi kivonatot állítanak ki, az új névvel, mintha a régi név nem is létezett volna. Tehát az új nevet kell feltüntetni születési névként.
2023. szept. 16. 17:43
4/12 Metionin válasza:
Az újat. Új anyakönyvi kivonat jár a névváltoztatással, mintha az új névvel születtél volna.
2023. szept. 16. 18:34
5/12 anonim válasza:
Na de hol? Az űrlapon nyilván a régit, amíg nevet nem változtatsz az a hivatalos neved. De felteszem egyértelműen fel van tüntetve.
2023. szept. 16. 19:02
6/12 anonim válasza:
Újat
2023. szept. 16. 20:59
7/12 anonim válasza:
Én keresztnevet változtattam.
Ahogy írták előttem, az új keresztnevet kell beírni a születési névhez.
Talán nem csak nekem furcsa ez, de így van.
Új születési anyakönyvi kivonatot kapsz az új neveddel, a régit le kell adnod, és megkérnek, hogy végleg felejtsd el, hogy hogy hívtak azelőtt...
2023. szept. 16. 21:10
8/12 A kérdező kommentje:
Kedves előző válaszolók. Teljesen új születési anyakönyvi kivonatot kaptam. Ahol az uj nevem van be írva születési névnek.
2023. szept. 17. 02:04
9/12 anonim válasza:
Akkor a kérdés értelmesen feltéve: névváltoztatás UTÁN az űrlapokon születésni névnek a régit vagy az újat kell beírni?
2023. szept. 17. 10:08
10/12 anonim válasza:
"...és megkérnek, hogy végleg felejtsd el, hogy hogy hívtak azelőtt..."
Még véletlenül se. Ugyanis vannak olyan helyzetek, amikor bizony a valódi születési név számít, nem a nevvaltoztatas utáni. Pl ha Szabo János már házas, akkor hiába változtatja meg a nevét Kovács Istvánra, nem érdekli a kutyát sem. Vagy ha jogerős ítélet van ellene, azon se segít a nevvaltoztatats. Bizonyos munkakorokhoz szükséges az erkölcsi bizonyítvány, azt is a régi név alapján fogják ellenőrizni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!