Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire pontosan érkeznek a...

Mennyire pontosan érkeznek a rokonok?

Figyelt kérdés

Én már kicsit ki vagyok azon, hogy senki nem tudom mikor jön.

Én tökre benne lennék, hogy sokan és sokat jöjjenek (pl. anyósom heti 2x jár át munka után 3-4 órára, plusz apósom, férjem tesója 1-1 alkalommal. Az én családomból is minden héten 1x valaki jön).

De kicsit irritáló, hogy még nincs két hónapos a gyerek és ennek ellenére nincsenek annyira tekintettel ránk, hogyha délután 2-t mondok, akkor akkor jönnek.

Eddig a rekord anyósom részéről volt. Egyszer két órával korábban végzett a munkahelyén, úgyhogy egyszercsak megjelent (van kulcsa, úgyhogy be is jött). Egyszer meg nekiállt főzni nekem, úgyhogy 2 órával kb. később jöttek, mint vártam. Persze ez extrém, de a fél óra késés/korábban jövés az kb. a normális kategória mindenkinél.

Még akkor is, ha 3x elmondom nekik, hogy nekem mindegy mikorra jönnek, csak ne késsenek.

Persze értem, hogy nem mindig lehet kiszámítani, de azért nyilván zavar, hogy nem tudok normàlisan tervezni semmivel.

Nálatok is ilyenek a rokonok? Vagy csak az én családom ilyen?

2023. szept. 12. 14:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
65%

Nincsenek rokonaink, igy hozzank nem jarkaltak.

Miert adsz anyosodnak kulcsot ?

2023. szept. 12. 15:44
 12/18 A kérdező kommentje:

#11 Hogy ne kelljen felkelnem ha jön. Közel laknak (15 perc kocsival), ha beindul a riasztó amíg mi nyaralunk akkor át tudnak jönni megnézni mi van, meg meglocsolni a virágokat.

Anyuméknak is van, de ők kicsit idősebbek (nyugdíjon túl) és 50 órát dolgoznak egy héten legalább, úgyhogy szerintem azt sem tudják, hogy van kulcsuk.

Csak kicsit kellemetlen mikor az ágyban szoptatok és ezért bugyira vetkőztem a gyerekszobában, hogy ne koszoljam össze az ágyat, kint van a ruhám a nappaliban, akkor azért elég kellemetlen 😅 mikor két órával korábban betoppan.

2023. szept. 12. 16:31
 13/18 A kérdező kommentje:

Az utolsó mondat elég rosszul lett összerakva, de remélem érthető. 😅

Én bugyiban szoptatok a gyerekszobában, ahol nincs ruhám, át kell mennem hozzá a nappalin, hogy valamit fel tudjak venni, ő meg megérkezik. Ha tudtam volna, akkor ülve szoptattam volna 😅

2023. szept. 12. 16:33
 14/18 babyboom567 ***** válasza:
88%

Teljesen nonszensz,hogy a SAJÁT otthonomba valaki csak úgy beállítson.

Különben meg extrém ta..hóság használni a kulcsát,mikor otthon vagytok.Szerintem.

2023. szept. 12. 18:19
 15/18 anonim ***** válasza:
93%
Veled van gond. Csak nem érted.
2023. szept. 13. 08:04
 16/18 anonim ***** válasza:
80%

Nem engedem be, ha előbb jön, és maximum félórát vagyok hajlandó a későknél várni. Félórás késéssel esik be, azzal a lendülettel megy haza.

Ennyi, és nem, a férjemnek sem engedek beleszólást, mert ő is lazán kezeli a dolgot, de engem kapott el mindig az agyfsz, amikor egyórával előbb már itt volt anyja, vagy kétórás késéssel érkezett a rokonság.

2023. szept. 13. 08:44
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Fu, kicsit off lesz, de ez szornyunek hangzik nekem. Marmint, hogy boldog boldogtalan odacsodul latogatoba, mintha a gyerek valami bazari majom lenne, es sokan meg el is varjak, hogy legyen ebren a 2 honapos csecsemo, mert oket kell szorakoztatni. Meg nincs gyerekem, tervezzuk a ferjemmel, de biztos felrobbannek, ha allandoan ide akarna allitani valaki, foleg ugy, hogy elotte a kutya nem nyitott rank ajtot, mindig mi mentunk a rokonsaghoz.
2023. szept. 13. 10:36
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

17# Én így nőttem fel,anya imádta az átjárók házát. Amikor a rokonság már hamarabb ott volt mire ő felkelt,vagy még ott voltak mikor már aludt volna. Apa ki volt ettől,rengeteget vitáztak ezen,mert neki igénye volt a magánéletre,családra külön. Ha elmentünk kirándulni,már telefonáltak felváltva,hogy nem vagytok itthon,hol vagytok?Mikor jöttök már?Agyrém. Se csengetés amúgy semmi,jöttek be ők is. Én gyűlöltem így felnőni,tesóm is,mikor épp tanultam volna vagy bármit és mindig a nyakamba volt anya valamelyik rokona. Egy jóízűt wc-ni se tudtál a saját otthonodba. Persze téma nem volt,mivel minden nap találkoztak,így ment a szófosás a semmiről.:D Na mikor mi összejöttünk a férjemmel rövid idő után elköltöztünk még a kisvárosból is olyan helyre,ahol nem tudnak csak így átsétálni. Testvérem pedig szintén meglépett ebből. Nagyon is jó ez a táv,anya rám is rám akarta erőltetni ezt hogy de minden nap jönne,meg költözzünk a szomszédba. Biztos,hogy nem...magánélet is van ám. A másik igen,nálunk is volt olyan rokon,hogy 30 évig akkor se nyitotta az ajtót ránk,amikor épp itt a szomszédba volt dolga,de a gyereket jött volna bámulni meg nyúzni már másnap ahogy hazajöttünk szó nélkül. Nem éltem a lehetőséggel,azóta se keres és le is tojom. Ne vicceljünk már.

Én azt gondolom kérdező,mivel ehhez szoktak hozzá nálatok változás nem lesz. Te is ezt szereted. Viszont ha a tini gyereknek ez sok lenne majd,azt majd vedd figyelembe,ne úgy mint az én szüleim annak idején.

2023. szept. 13. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!