Mennyire pontosan érkeznek a rokonok?
Én már kicsit ki vagyok azon, hogy senki nem tudom mikor jön.
Én tökre benne lennék, hogy sokan és sokat jöjjenek (pl. anyósom heti 2x jár át munka után 3-4 órára, plusz apósom, férjem tesója 1-1 alkalommal. Az én családomból is minden héten 1x valaki jön).
De kicsit irritáló, hogy még nincs két hónapos a gyerek és ennek ellenére nincsenek annyira tekintettel ránk, hogyha délután 2-t mondok, akkor akkor jönnek.
Eddig a rekord anyósom részéről volt. Egyszer két órával korábban végzett a munkahelyén, úgyhogy egyszercsak megjelent (van kulcsa, úgyhogy be is jött). Egyszer meg nekiállt főzni nekem, úgyhogy 2 órával kb. később jöttek, mint vártam. Persze ez extrém, de a fél óra késés/korábban jövés az kb. a normális kategória mindenkinél.
Még akkor is, ha 3x elmondom nekik, hogy nekem mindegy mikorra jönnek, csak ne késsenek.
Persze értem, hogy nem mindig lehet kiszámítani, de azért nyilván zavar, hogy nem tudok normàlisan tervezni semmivel.
Nálatok is ilyenek a rokonok? Vagy csak az én családom ilyen?
"3x elmondom nekik, hogy nekem mindegy mikorra jönnek, csak ne késsenek."
Rosszul fogalmazol.
Nekik annyi jön ebből át, hogy mindegy, mikorra mennek. Hát ezért kezelik ilyen lazán. Inkább azt hangsúlyozd nekik, hogy X órára várod őket, kéred, pontosak legyenek.
Az ilyen korai időszakban a baba igénye az első. Jöjjenek, de kösd ki, hogy szépen kéred, +/-15 eltérés legyen maximum a megbeszélt időponthoz képest.
A másik meg, amikor rosszkor jönnek és borítják a viszonylagos napi rutint, akkor nem kell mindig és mindenáron alkalmazkodni, mert ez lesz belőle. Elkényelmesedtek, mert te mindig megoldod. Ha zavar, akkor legközelebb már ne csináld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!